Rengeteg izgalom vár ránk szerdán

A jegybank már reggel több érdekes makroadatot tesz közzé, amit kiegészít a kamatlábak alakulásáról szóló statisztikái és a tengerentúlon is lesz miért izgulni délután.
NAPI, 2010. június 29. kedd, 14:54
Fotó:

Szerdán reggel a 2010 első negyedévi folyó fizetési mérleg adatot teszi közzé a Magyar Nemzeti Bank, amellyel kapcsolatban a Napi által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy tovább emelkedett Magyarország folyó fizetési mérlegének többlete, így az idei első negyedévben elérhette az 570 millió eurót. Szintén szerdán reggel közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a májusi ipari termelői árindexet, illetve az MNB statisztikáiból megismerhetjük a háztartások és a nem pénzügyi vállalkozások májusi kamatlábainak az alakulását.

Európában a német szezonálisan kiigazított munkaerőpiaci adata lehet még izgalmas a júniusi állapotról. Itt az elemzők várakozása 7,7 százalék, ami megegyezik az előző adattal.

A tengerentúlon pedig elindul a péntekit teljes foglalkoztatási adat előkészítése, ami a leginkább várt adat lehet a tőkepiacok szempontjából. Szerdán a júniusi ADP foglalkoztatottsági adatot ismerhetjük meg,a melynél az elemzők az előző 55 ezres szám után most 56 ezres értéket várnak. A chicagói beszerzési menedzser indexet is szerdán hozzák nyilvánosságra, itt 59,5 pontos érték jöhet az előző 59,7 pont után.

HOZZÁSZÓLÁSOK