Rengeteg magyar bukhat el 12 ezer forintot

A korábban beígért egyszeri utalás helyett az önkormányzatnak kellene szétosztania a tűzifát. Sőt, ahol van vezetékes gáz, ott eleve nem jár a támogatás mindenkinek - számol be a hvg.hu az RTL Klub riportja alapján.
Szabó Dániel, 2018. május 10. csütörtök, 22:18
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A hazai háztartások 20 százalékában fával fűtenek, de míg az áram, a gáz és a távhő ára lejtmenetben van, addig a faanyag egyre drágább. A tűzifa esetében az is problémát jelent, hogy nem érvényes rá a rezsicsökkentés. Márpedig ezzel a módszerrel a leginkább az elmaradottabb térségben a rosszabb anyagi helyzetben lévők fűtenek (korrábban erről a Napi.hu is részletesen bemutatott egy tanulmányt.)

Így viszont rengeteg háztartás - és olyan ember, akinek tényleg számítana - maradt ki abból a 12 ezer forintos rezsitámogatásból, amelyet még a választások előtt jelentett be az előző Fidesz-KDNP kormány. Most pedig az RTL Klub Híradó nyomán a hvg.hu arról számol be, hogy a korábban beígért egyszeri utalás helyett az önkormányzatnak kellene szétosztania a tűzifát, de azt is csak a rászorulók kaphatják meg ott, ahol van vezetékes gáz.

A még létező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az RTL-nek megerősítette, hogy csak szociális alapon osztják ki az ajándékot azokkal, ahol van földgázbekötés.

Pedig korábban azt ígérte Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős egykori kormánybiztos, hogy minden család megkapja a 12 ezer forintos kedvezményt. A tűzifát használókra ezért egyszeri utalással fogják eljuttatni a pénzt a családokhoz.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fazakasl, 2018.05.11 05:24

"A tűzifa esetében az is problémát jelent, hogy nem érvényes rá a rezsicsökkentés. Márpedig ezzel a módszerrel a leginkább az elmaradottabb térségben a rosszabb anyagi helyzetben lévők fűtenek"

Na igen!
De azt miért nem teszik hozzá, hogy ezen térségek lakosságának (Nyírség, Borsod) majd a 80%-a az erdőkben "gallyazik", vagy egyszerűen de gyakorlatilag - lopja a fát. Tehát nekik ezeddig még ingyen ment a buli, de hozzá még a 12 ezer is kellene? Kocsmázni, gípezni, ...
Háát a f..szom - az nem kéne?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html