Rengeteg pénz van kerékpárút-építésre

Mintegy 850 kilométer kerékpárút épült Magyarországon az elmúlt 7-8 évben, ebből 2010 után 580 kilométer, és a terv az, hogy a következő években 1000 kilométernél is több kerékpárút épül - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.
MTI-Eco, 2016. március 30. szerda, 14:16
Fotó: Napi.hu

Az építésre 110 milliárd forintot érhetnek el a megyék és a megyei jogú városok a meglévő innovációs programok segítségével; 700 kilométernyi út építése már elő is van készítve.

Tasó László felhívta a figyelmet, hogy a Kerékpárral 7 határon át program keretében összesen 15 millió forint támogatás nyerhető el, amelyből 30 szemléletformáló rendezvényt kíván támogatni a tárca. Települési önkormányzatok, önkormányzati tulajdonban álló intézmények, civil egyesületek és non-profit vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. A tavalyi 5,3 millió forint vissza nem térítendő forrásból a támogatottak 9 rendezvényt szerveztek, amelyeken több mint 1400-an kerékpároztak - ismertette az államtitkár.

A fejlesztési tárca szerdai tájékoztatása szerint a támogatási lehetőség a környezettudatos szemléletet erősítő, határokon átnyúló kerékpáros programok megvalósítását segíti. A túrák a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpáros közlekedés népszerűsítése mellett a szomszédos országokkal fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítését is szolgálják. A programsorozat lehetőséget biztosít a határ menti régiókban már kiépült kerékpáros útvonalak megismertetésére, a csoportos kerékpározás kultúrájának terjesztésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw2, 2016.03.30 15:36

@rw2: ja, és a Balaton körút is sok helyen kihívásokkal küzd, elsősorban a déli oldalon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw2, 2016.03.30 15:34

Sajna funkcionális kerékpárút kevés készül, legtöbbször csak felfestik az úttestre a sárga jelzéseket és ezzel a probléma letudva.
Az Euro Velo 6-ot, és a Budapest-Balaton utat kellene rendbe tenni/megcsinálni, és az sem lenne baj, ha az egyszámjegyű főutak nyomvonala mentén szabályosan lehetne tekerni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html