Repkedtek a jutalmak a minisztériumokban az államtitkároknak

Az év végi jutalomosztáskor a legtöbb tárcánál bőkezűek voltak - írja a Blikk.hu, mely szerint a legtöbbet a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárai jártak.
Szabó Dániel, 2020. január 27. hétfő, 08:09
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Sok minisztérium osztott prémiumot az év végén a dolgozóinak, de nem mindegyik: a Blikk nem találta nyomát, hogy a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Külügyminisztérium osztott az év végén jutalmat az államtitkároknak. Utóbbinál vélhetően a dolgozókkal együtt kaptak jutalmat a vezetők is: a külügyi tárcánál 686 dolgozó részesült év végi "motivációs juttatásban".

Viszont máshol busásan fizettek a vezetőknek: a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodánál ugyanis összesen kéthavi illetményüket kapták meg pluszban az államtitkárok: Kovács Zoltán kommunikációs, Nagy János programirodát vezető államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes előbb motivációs elismerésként, majd jutalomként kapott egy-egy havi fizetést ráadásként, vagyis összesen 2,6 millió forintot kaptak.

A Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri 2 millió forintos, az Igazságügyi Minisztériumban egyhavi miniszteri illetményt utaltak az arra érdemeseknek. Az 1 millió 944 ezer forintos tételt hárman kapták meg a négy államtitkárból.

A Pénzügyminisztériumból csak Banai Péter Benő kapott egyhavi miniszteri fizetést bónuszként, míg a Palkovics László vezette ITM 1,3 millió forintot fizetett a vezetőinek.

Az Agrárminisztériumban összesen 1,15 millió forinttal díjazták a vezetőket, ami 850 ezer forint motivációs elismerésből és 300 ezer forint SZÉP-kártyából tevődik össze - írja a lap. Az Emmi-ben pedig az államtitkárok 350 ezret kaptak Széchenyi Pihenőkártyára.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.27 11:05

Öröm látni, hogy a nép gondoskodik vezetőiről, s volt olyan mentős, akinek még tudtunk adni 4500 forintot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.01.27 11:00

Minden narancs kurta jól dolgozik csak az EUR 340 lett közben :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html