A Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás kimondja, hogy a munkacsoport fő feladata az állami légijármű-vezető képzésnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem állami légi közlekedés szakának, az állami légijármű-vezető szakirányon folyó megteremtése. A munkacsoportnak vizsgálnia kell a repülőkiképzés-rendszer megvalósíthatóságát és ki kell dolgozni a lehetséges változatokat.

A munkacsoport tagja a Honvédelmi Minisztérium, a HM Állami Légügyi Főosztály, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály, továbbá több más honvédelmi szervezet mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar képviselője is.

Csütörtökön a Wizz Air bejelentette, hogy stratégiai megállapodást kötött a Magyar Honvédség Parancsnokságával, illetve a Honvédelmi Minisztériummal (HM). A Wizz Air a saját légiutas-kísérő személyzetének képzéséhez is használt elméleti és gyakorlati tanrendet követve fogja tovább képezni a Honvédség Airbus A320 családba tartozó repülőgépein szolgálatot teljesítő személyzet tagjait. A fapados cég a honvédség pilótáit is képzi majd, a továbbképzéshez rendelkezésre bocsátja a Budapesten található oktatóközpontját, amely két, Airbus A320 CAE 7000XR típusú mozgó szimulátorral van felszerelve.