Rétvári: Cél, hogy 15 percen belül mindenhova megérkezzenek a mentők

Az elmúlt években érezhető mértékben korszerűsítették a mentőszolgálatot - idézi az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárának Kossuth Rádióban elhangzott interjúját az MTI.
Szepesi Anita, 2018. május 11. péntek, 10:02
Fotó: Napi.hu

Rétvári Bence elmondta: 2010 óta nagy mértékben megnőtt a mentőszolgálat költségvetése. Országszerte több mint 200 mentőállomás van, ezek több mint fele új vagy felújított, az elmúlt években 30 új mentőállomás épült. A  cél az, hogy mindenhová 15 percen belül kiérkezzenek a mentők - mondta Rétvári.

2010 óta csaknem 780 mentőautót szereztek, szereznek be, 3 milliárd forintot költenek arra, hogy minél korszerűbb felszereltségű mentőautók legyenek. Egymilliárd forintból a mentődolgozók munkaruháját is lecserélik, és ezen felül anyagi megbecsülésük növelését is folytatni akarják - sorolta Rétvári.

Az elektronikus egészségügyi tér kapcsán elmondta, a mentősök egy eszméletlen betegről a papírjai alapján rögtön kideríthetik, milyen egészségügyi beavatkozásai voltak, mire érzékeny.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2018.05.15 08:35

Nos, 15 percen belül....7 évvel ezelőtt a németországi Saarlouisban ez az idő 7 perc volt. Ez általánosan jellemző Németországban.

Nem nagyvárosban lakó, vidéki környezetben élő súlyosabb beteghez helikopter megy, vagy rohammentő és külön autóval az ügyeletes orvos.

Értem én, 2026-ra Budapesten nyugati ellátás lesz. Aki ezt megkajálja, az meg is érdemli, hogy beteg legyen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html