A Napi Gazdaság csütörtöki számának cikke

Az energetika hagyományosan az átlagnál jobban fizetett ágazatok közé tartozik, a cégek az elmúlt években jellemzően "tisztességesen" − az inflációnál jobban − fejlesztették zömében magasan kvalifikált dolgozóik bérét. A már végrehajtott, illetve kilátásba helyezett rezsicsökkentés, a közműadó, a Robin Hood-adó kulcsának emelése után összesen 50 százalékos társasági adó azonban a név nélküli nyilatkozatok szerint a legtöbb szolgáltatónál gyakorlatilag lehetetlenné teszi a béremelést.

A rezsicsökkentésben érintett gáz- és távhőszektor komoly problémái a bértárgyalások során is bebizonyosodtak − mondta lapunknak Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke. Van olyan terület, ahol egyszázalékos béremelésre került sor, de több cégnél felmerült a létszámcsökkenés, illetve a cafeteriaelemek megvágása is. A beruházások leállítása pedig hosszabb távon vezethet katasztrófához − figyelmeztetett Székely. A gáziparban és a vegyiparban tavaly átlag 8,8 százalékkal nőttek a bruttó keresetek, ebben azonban szerepe volt annak is, hogy itt volt a legtöbb olyan foglalkoztatott, akiknél a bérkompenzációt végre kellett hajtani. (Székely szerint a minap bejelentett bérajánlás rontja a még megállapodás előtt álló érdekvédők helyzetét.)

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. 14 százalékos, két hullámban összesen mintegy 200 fős, önként jelentkezőket érintő létszámcsökkentést tervez idén − számolt be tegnap a Délmagyarország. Tavaly az elmúlt évekhez hasonlóan az érdekképviseletekkel kötött éves megállapodás szerint nőttek a bérek és egyéb juttatások − közölte lapunkkal a társaság −, ami az általános mellett kompetencia- és teljesítményalapú differenciált emelést is jelentett. A cég eleget tett bérkompenzációs kötelezettségének is − átlagosan az inflációhoz közeli bérfejlesztés történt. Az EDF DÉMÁSZ idén a gazdasági helyzet és a szabályozási környezet változása negatív hatásainak kompenzálására összpontosít, ezért a külső kiadások csökkentése mellett (például gépjárművek, ingatlanok) az idei bérfejlesztés mérséklésére vagy a beruházások visszafogására is sor kerülhet és "nem zárható ki" a létszám-optimalizálás sem − tudtuk meg a társaságtól. Az érdekképviseletek és a menedzsment már dolgozik egy olyan szociális csomagon, amely segíti az önként távozók helyzetét − erről a folyamatban lévő egyeztetések miatt nem közöltek részleteket.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-csoportnál is zajlanak a bérfejlesztésről szóló egyeztetések − tudtuk meg Boross Norbert kommunikációs igazgatótól. Az áramszolgáltató a januári tízszázalékos rezsicsökkentés után azt közölte: saját munkavállalóitól nem válik meg, beszállítói körét azonban jelentősen szűkíti a felére csökkenő beruházási aktivitás következtében. A Tigáz Zrt.-nél megkötötték már az idei bérmegállapodást, de csoportszinten az alapbéremelés szimbolikus − tudtuk meg Száraz Gábor szóvivőtől. A társaságnál 2008-ban vezettek be egy bérkategória-rendszert, amelynek lényege, hogy az adott kategória minimumához minden egyéni bért felzárkóztatnak − a többéves program egyelőre nem ért a végére.

Az E.ON-nál általános és differenciált béremelésben állapodtak meg, az általános mértéke azonos a várható inflációval − közölte lapunkkal a társaság. A cégnél a dolgozók az általános emelés mértékével megegyező kockázatot vállalnak az ösztönzőkeret terhére, ha a csoport − akár a pluszköltségek, terhek miatt − nem ér el egy meghatározott eredményt.