130 ezer nyugdíjas még nem váltotta be a rezsiutalványt

Egy hónap maradt a még fel nem használt rezsiutalványok beváltására, ez már csak a jogosultak 5 százalékát érinti, a többiek már felhasználták - írja Fónagy János, nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.
Szász Péter, 2020. május 4. hétfő, 10:30
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A rezsiutalványt tavaly ősszel kapta 2,6 millió nyugdíjas, a jogosultak 98 kézhez is vette azt. Az átvett utalványok 95 százalékát, több mint 21,5 milliárd forint értékben, már fel is használták a gáz- és villanyszámlák kifizetésére. Az átvett, de még fel nem használt utalványokat az érintettek - mintegy 130 ezer nyugdíjas - 2020. május 31-ig válthatják be.

A veszélyhelyzet miatt ez jelenleg csak a postákon lehetséges, ezért a tárca miniszter azt javasolja, hogy az ügyintézést bízzák a fiatalabb családtagokra.

Az utalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni. A befizetésnél az utalványok összege nem haladhatja meg a csekken szereplő összeget, a különbséget csak készpénzzel lehet kiegészíteni.  A rezsiutalványokról érdeklődni továbbra is a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.05.05 06:33

Ukrajnában nem fogadják el. Azoknak tessék legközelebb krumplit adni :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html