Riasztották a magyar Gripeneket- hangrobbanás is volt

Az éjjel riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit - adta hírül a Honvédelmi Minisztérium.
Domokos László, 2019. április 29. hétfő, 07:12
Fotó: Napi.hu

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Bakuból Oxfordba tartó kisrepülőgép vasárnap este, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatát.

A feladat sikeres végrehajtása érdekében a Gripenek átlépték a hangsebességet, majd azonosították a kisrepülőgépet, amely ezt követően felvette a rádiókapcsolatot a Magyar Polgári Légiforgalmi Szolgálattal.

A hangsebesség átlépésekor hangrobbanást lehetett hallani Fejér megye térségében. A Magyar Honvédség gépei a határig kísérték a kisrepülőt, majd visszatértek a kecskeméti légibázisra - közölte a tárca.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.29 12:40

Így legalább van ok a gyakorlatra, mert másképp nincs pénz röpködni a gépekkel.
És a qrmány erődemonstrációt is tarthat, mert itt egy légy sem szálldogálhat engedély nélkül.
Rajtunk kívül minden ország elengedi ezeket, mi meg izmozunk.
Viszont ha egy komoly eset adódik, egyből besz@runk.
Mi volt a szerb háborúban, amikor beröpködtek, s magyar területre is pottyantottak bombát?
Akkor nem kísértük ki őket?
Na erről regéljetek.
Magán kisgépre harcigépet küldünk, ellenséges harcigépnek meg vigyázzba állva kussolunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.04.29 11:33

Játék felnőtteknek, ami ennek a dusgazdag orszának 1000 milliárdjába kerül, anélkül hogy egy éles lövést ledott volna , lassan ki is lehet dobni, ilyen rossz hadi befektetést utoljára horthyék csináltak, mikoris mindenféle hadüzenetekkel lemészároltatták az ifjuságot és a zsidóságot és tönkretették az országot, amit szégyen-szemre rákosiéknak kellett felépíteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html