Riasztás az időjárás miatt - komoly égszakadás jöhet

Elsőfokú, sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország középső vidékére, például Budapestre, Salgótarjánra és Kecskemétre, a várható felhőszakadás miatt.
Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 12. kedd, 08:14
Fotó: Pixabay

Az OMSZ veszélyjelzése szerint napközben akár 20-30 milliméternyi eső is eshet, ez főleg az ország az ország északi, északkeleti harmadában okozhat gondokat. Mint írták az északnyugati szelet kora délutánig az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében kísérhetik viharos, 60 km/h körüli lökések.

Ezen felül többnyire országszerte erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakokra elsősorban a Tiszántúlon számíthatunk. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor.

A szél a Dunától keletre is északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás.

A csúcshőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

HOZZÁSZÓLÁSOK