Ritkítják a taxiállományt Budapesten

Szeptember óta negyven taxiengedély visszavonását kezdeményezte a BKK.
MTI-Eco, 2013. október 11. péntek, 14:45
Fotó: Napi.hu

Szeptember 1-je óta negyven taxi engedélyének visszavonását kezdeményezte a hatóságoknál a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az ősz eleje óta érvényben lévő új taxirendelet egyes pontjainak megsértése miatt.

A BKK az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, 20 esetben a taxiállomás-használati engedély hiánya, másik 20 esetben pedig a hatósági ártól eltérő viteldíj miatt kezdeményezték az engedély visszavonását. A BKK szeptember óta 1726 nyílt- és próbautazásos ellenőrzést hajtott végre. Több mint 200 esetben tapasztalták, hogy a taxis a fuvar befejeztével nem adott nyugtát vagy számlát a viteldíj átvételéről.

A BKK jelezte, továbbra is három műszakban, folyamatosan ellenőrzik a taxisok tevékenységét, kiemelt figyelmet fordítva a hatósági ár betartására. Az ellenőrzéseket a BKK koordinálja és a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelőivel közösen végzik.

A taxikat elsősorban a pályaudvarok, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a belváros taxiállomásain vagy a frekventált területek közelében ellenőrzik.

Szeptemberben a BKK 297 taxi minősítő vizsgálatát végezte el, ennek 180 jármű megfelelt, a többi esetében hiánypótlásra vagy javításra szólítottak fel.

Budapest új taxirendelete szeptember 1-jén lépett hatályba, ennek értelmében a taxik az eddig maximált ár helyett fix viteldíjjal fuvaroznak: az alapdíj 450 forint, ezen felül kilométerenként 280 forintot, várakozásnál pedig percenként 70 forintot kell fizetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2013.10.11 17:13

Emeljük a duplájára a taxistarifákat, majd gyomláljuk ki a taxisok felét... aztán sorakozós

gyengébbek. irány a havi 40 ezer forintos közmunka

erősebbek: irány az államilag garantált profit és a fix piac..

Nos ki és hova akar tartozni...

Végül pedig . sikerül ugyebár megduplázni a viteldijat és kiírtani a piacot...hajrá fidesz azaz inkább Kádár
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html