Cikkünk frissül:

A portál olvasóink beszámolója szerint egy nagy robbanás hallatszott, és az áram is elment rövid időre.

A helyszínen egy leszakadt nagyfeszültségű felsővezeték jelentősen megnehezíti és veszélyessé teszi az oltást, mivel a vezetéket még nem áramtalanították, ami a rengeteg vízzel járó oltásnál komoly kockázatot jelent.

A katasztrófavédelem honlapja szerint két lakóház tetőszerkezete ég teljes terjedelmében Budapest III. kerületében, a Kunigunda útján. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és több vízsugárral megkezdték a lángok oltását.

A tüzet egy leszakadt nagyfeszültségű vezeték okozta az MTI híre szerint.

A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak - közölte Kolozsi Péter, a Katasztrófavédelem szóvivője. A három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon.

Egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek.

A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították, a három épületből kettőt már eloltottak. A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtik.

Körülhatárolták az óbudai tüzet

A III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este keletkezett tűznél már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak. Ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok.

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben.

Öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját. Az összes épület lakhatatlanná vált, a helyszínre melegedőbuszt vezényeltek.