Rogán: a Déli Áramlat rendkívül fontos Magyarország energiabiztonságának megerősítéséért

A Déli Áramlat meg fog épülni, de fontos lenne, hogy a magyarországi szakasz megépítéséért minél többen versenyezhessenek, "ezt teszi lehetővé a gazdasági bizottság által javasolt módosítás" - közölte Rogán Antal, a testület fideszes elnöke az MTI szerdai érdeklődésére adott válaszában.
MTI, 2014. október 22. szerda, 15:40
Fotó: Reuters

Hangsúlyozta: a Déli Áramlat megépítése rendkívül fontos Magyarország energiaellátási biztonságának megerősítése miatt.
Jelenleg Magyarország csak Ukrajnán keresztül jut gázhoz, ez Magyarország számára komoly kockázatot jelent - hangsúlyozta. Azzal folytatta, hogy ezt a kockázatot a gáztározók állami kézbe vétele csak részben ellensúlyozza, szükség van alternatív gázszállítási útvonalak kiépítésére.

A Déli Áramlat megépítése nem csak Magyarország számára fontos, kiépítését Bulgária, Ausztria, Szlovénia és Olaszország is támogatja - tette hozzá Rogán Antal.

Közölte: a Déli Áramlat meg fog épülni, de fontos lenne, hogy a magyarországi szakasz megépítéséért minél többen versenyezhessenek. Vezetéket építeni ugyanis többen tudnak, mint ahányan üzemeltetnek. Ezt teszi lehetővé a gazdasági bizottság által javasolt módosítás - tudatta.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága kedden nyújtotta be a földgázellátásról szóló törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslathoz azt a módosító indítványt, amelynek értelmében - a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozott időre szóló engedélye alapján - szállítási rendszerüzemeltetési engedéllyel nem rendelkező földgázipari vállalkozás is létesíthet szállítóvezetéket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.10.22 17:06

Jelenleg Magyarország csak Ukrajnán keresztül jut gázhoz, ez Magyarország számára komoly kockázatot jelent ..


..így igaz ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2014.10.22 16:51

Mindent el kell követni, hogy mielőbb Magyarországra érjen. A megbízhatatlan ukránokat pedig el kell felejteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html