Rogán a rezsicsökkentésről: nem biztos az év eleje

Rogán Antal szerint nem biztos, hogy a parlament az országgyűlési választás előtt elfogadja a közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvényt, ahogy az sem, hogy már az év elején végigviszik az újabb rezsicsökkentést.
MTI, 2014. január 13. hétfő, 21:21
Fotó: Napi.hu

A javaslat még nincs a Ház előtt, és van ugyan egy munkaverziója, de "nem tudom, hogy ezt a választások előtt el tudja-e fogadni a parlament. Lehet, hogy elkezdi a vitáját, de egyáltalán nem biztos, hogy elfogadja" - mondta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője hétfőn a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Azt azonban megerősítette: a jelenlegi kormánytöbbség célja továbbra is az, hogy "a lakossági szolgáltatás a rezsi területén legyen nonprofit ágazat". Ma a rezsicsökkentést tartják elsődlegesnek, a további részletszabályok kidolgozása pedig akár későbbre is kerülhet - mondta.

A tervezett idei rezsicsökkentést firtató kérdésre Rogán Antal kifejtette: az időzítés - miként a mérték is - még kérdés, mert "nem biztos, hogy mindent meg lehet csinálni az év elején". Ennek megfelelően több forgatókönyvvel készülnek a Fidesz január 24-ei évadnyitó frakcióülésére, amelyen döntenek az újabb, várhatóan három közműszolgáltatás árát érintő rezsicsökkentés ütemezéséről és mértékéről.

A politikus hangsúlyozta egyúttal, hogy csak olyan rezsicsökkentésbe szabad belevágni, amely fenntartható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.01.14 10:41

...nem baj ,jó lesz a nyáron , is ..!! ...nem?? ..30% ...1 év alatt ,max 1,5 év alatt !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2014.01.14 00:28

Kell is a gumicsont a választásokig...

"A politikus hangsúlyozta egyúttal, hogy csak olyan rezsicsökkentésbe szabad belevágni, amely fenntartható."
Miért is kellett 52 mrd Ft-vel megemelni a távhőszolgáltatók támogatását rögtön a rezsicsökkentéses m.rhaságokkal egyidőben?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html