Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fidesz-frakció által az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében Rogán Antal arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) szerint ki kell vizsgálni a fővárosi V. kerületi "ingatlanpanamát". Az ellenzéki párt ezzel kapcsolatban már feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. A Demokratikus Koalíció ellen már pert indítottam, most ugyanezeket a rágalmakat ismétlik tovább. Készen állok arra, hogy a bíróság előtt is megvédjem Belváros önkormányzatát a nyilvánvaló rágalmakkal szemben - tudatta Rogán Antal. Közölte: minden bérlőnek ugyanannyi kedvezményt adtak, és mindenki csak a jogszabályokban biztosított kedvezményt kaphatta meg.

Azt írta: a Belváros jogszabályait és vagyongazdálkodását a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok hatóságai, közigazgatási hivatalai rendszeresen vizsgálták és rendben találták. Sem engem, sem az önkormányzatot semmilyen vizsgálat során nem marasztaltak el - tette hozzá. Rogán szerint a belvárosi önkormányzatot azóta támadják, amióta ő a Fidesz frakcióvezetője. A politikai hátsó szándék, a mindenáron való lejáratás kísérlete nyilvánvaló, mondhatni, kilóg a lóláb a lejárató közlemények és cikkek mögül - írta a politikus Antal, hozzátéve, hogy ennek "ékes példája", amikor megpróbálták összemosni a nevét az alvilággal, és miután pereket indított emiatt, "Portik Tamás rokonai egy csapásra átváltoztak Habony Árpád rokonaivá".

Büszke arra, hogy polgármestersége alatt a Belváros megújult és Budapest leggyorsabban fejlődő kerülete lett. Ebben az időszakban a Belváros vagyona nőtt, és nem csökkent - emelte ki Rogán Antal, aki szerint ha rosszul gazdálkodtak volna, ez nyilvánvalóan fordítva lenne. Minden forintot visszafordítottunk a Belváros fejlesztésére, vagy az ott élők támogatására. Szociális boltok nyíltak, támogattuk az időseket és a gyereket nevelő családokat - áll a közleményben.

Varju László, a DK elnökségének tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Rogán Antal korábbi belvárosi polgármester "Portik Tamás érdekeltségi körébe tartozó cégnek adott el 54,2 millió forintért egy becslések szerint 127 milliót érő ingatlant a Károly körúton", és ebben a konkrét ügyben juttattak el feljelentést a Legfőbb Ügyészséghez. Hozzátette: folyamatosan derülnek ki az újabb ügyek, ezért azokat is meg kell vizsgálnia az önkormányzatnak is.

Azt mondta, a belvárosi önkormányzat az elmúlt évek alatt több mint kétszáz ingatlant adott el áron alul, úgy, hogy néhány havi bérlet után kedvezményes áron megvehették a bérlők az épületet, épületrészt. Ezzel mintegy 4 milliárd forint kárt okoztak - közölte Varju László.