Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal "politikai nyilatkozattervezetet nyújtott be a parlamentnek a rezsicsökkentésről. A nyilatkozat még az országgyűlési határozatnál is gyengébb norma - pedig már az sem számít jogszabálynak.

Rogán Antal szerint "a 2010-ben megkezdett rezsicsökkentés miatt az európai uniós bürokrácia előbb burkoltan, majd immár nyíltan próbál nyomást gyakorolni hazánkra, annak eltörlését, visszavonását sürgetve. A magyar Országgyűlés ezt a nyomásgyakorlást a profitjukat féltő közműszolgáltató cégek érdekében tett lépésnek tekinti és a leghatározottabban visszautasítja.

A magyar Országgyűlés elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, valamint a közel két és félmillió magyar állampolgár aláírásával megerősített és kinyilvánított döntését a rezsicsökkentés politikájáról. A magyar Országgyűlés felszólítja Magyarország Kormányát, hogy ne engedjen az európai uniós bürokrácia nyomásának, védje meg hazánk alapszerződésekben garantált jogait és következetesen folytassa a rezsicsökkentés politikáját!" - olvasható a nyilatkozat-tervezetben.

Az előterjesztés arra is emlékezetet, hogy 2010 óta 10, majd 11,1 százalékkal csökkent a távhő és a gáz ára, ezzel szemben 2002-2010 között a gáz árát 15, a villamosenergia árát 9 alkalommal emelnék.