Rogán felháborodott

A Fidesz frakcióvezetője szerint a magyar emberek, illetve a Fidesz országgyűlési képviselői mélységesen fel vannak háborodva, magyarázatot követelnek és minden részletet tudni akarnak Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes ügyében.
MTI, 2014. március 11. kedd, 14:49
Fotó: Napi.hu

Rogán Antal kedden Budapesten sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Simon Gábor ügyében megbukott a magányos elkövető teóriája, nehéz ugyanis elképzelni, hogy a volt politikus a terhére rótt bűncselekményeket cinkosok nélkül követte el. A frakcióvezető a magyar demokrácia történetében példátlan bűncselekmény-sorozatnak nevezve a történteket. Azt mondta, nehéz elhinni, hogy az MSZP volt elnökhelyettese által elkövetett bűncselekményekről az MSZP vagy a baloldal vezetői ne szereztek volna korábban tudomást.

Rogán Antal szerint Mesterházy Attila MSZP-elnöknek, Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM vezetőjének és Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek meg kell szólalnia, az embereknek tudniuk kell, hogy a baloldali politikusok mióta és mit tudnak a Simon Gábor által elkövetett bűncselekményekről. Ha az MSZP, a baloldal vezetői részéről továbbra is hallgatás a válasz, akkor azt kell feltételeznünk, hogy "valahol a cinkosok között" vannak - fogalmazott.

A fideszes politikus azt is sürgette, hogy a baloldali képviselők térjenek vissza az Országgyűlés mentelmi bizottságába, és segítsék a Simon-ügy kivizsgálását. Felidézte, hogy már több mint egy hónapja kiderült, az MSZP volt elnökhelyettese százmilliókat rejteget ausztriai bankszámlán, de a pénzek eredetéről nem lehet semmit tudni. Így azt sem - folytatta - , hogy ezek valóban legális jövedelmekből származnak-e, bárki fizetett-e utánuk adót, ezért joggal mondható, hogy ezek a pénzek piszkos eredetűek.

Hozzátette: az is kiderült, hogy Simon Gábor hamis személyazonosságot készíttetett magának, egy afrikai ország útlevelét felhasználva további milliókat rejtett el az adóhivatal, illetve a közvélemény elől, mindehhez nyilvánvalóan felhasználta politikai kapcsolatait is.

Rogán Antal szerint mindez egyértelműen azt mutatja, hogy a magányos elkövető teóriája megbukott.
Úgy fogalmazott: "azt gondoljuk, hogy kellett, hogy legyenek segítői a bűncselekmények elkövetésében vagy azok eltitkolásában, elnézésében".

A frakcióvezető szerint választ kell kapni azokra a kérdésekre, hogy honnan származnak "a piszkos eredetű százmilliók", miért rejtegették a pénzt, kik voltak azok a cinkosok, akik segítettek Simon Gábornak vagy elnézték neki az általa elkövetett bűncselekményeket? - sorolta. Közölte, elvárják, hogy a baloldal három vezetője álljon a nyilvánosság elé, és adjon egyértelmű választ ezekre a kérdésekre.

Rogán Antal szerint eddig egyedül a baloldali politikusoktól lehetett azt hallani, hogy Simon Gábor pénze esetleg nem politikai kapcsolatokból származik. Ha ez tényleg így van, mondják meg, hogy miből gondolják, honnan tudják, ki mondta ezt nekik, milyen információik vannak - szólított fel a kormánypárti politikus, azt kérve, hogy ezeket az információkat ne csak a hatóságoknak, hanem a mentelmi bizottságnak is adják át.

Hozzátette: a fideszes képviselők mindent megtesznek azért, hogy a mentelmi bizottság a következő hetekben befejezhesse az Országgyűlés megbízásából a Simon-ügyben indított vizsgálatot, ezért azt kérte a hatóságoktól, hogy minél előbb ismertessenek minden olyan tényt, amely "a piszkos eredetű százmilliók" elrejtése ügyében nyilvánosságra hozható.

Rogán Antal azt kérte a mentelmi bizottságtól, hogy legkésőbb március 25-éig fejezze be a vizsgálatot, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy vagy a piszkos eredetű pénzekből, vagy a Simon Gábornak jogtalanul, fizetés és költségtérítés formájában kifizetett milliókból minél többet vissza lehessen szerezni.

Kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a politikusok az Országgyűlés vizsgálatába tudnak beleszólni, emellett persze zajlik egy nyomozás is, ennek a részletei nem tartoznak rájuk, de az ott kiderülő információk igen. Ez egy közéleti botrány, arról van szó, hogy baloldal vezető köreiben a bűncselekmények elkövetése Simon Gábor révén természetes és mindennapos volt, erről pedig tényleg minden részletet tudnia a kell a közvéleménynek - tette hozzá.

Kérdésre beszélt arról is, hogy előbb-utóbb nyilvánvalóan az adóhatóság is vizsgálni fogja Simon Gábor vagyonosodását.
A Zuschlag-interjúval kapcsolatos kérdésre Rogán Antal közölte, ez egy újabb olyan ügy, amelyben a baloldal vezetői válasszal tartoznak. Részletekbe azonban nem bocsátkozott, mivel még nem olvasta a volt szocialista politikus könyvét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.03.12 09:28

rogán először keresse meg kaya ibrahim útlevelét, és nézze meg, abba milyen fényképet ragasztottak az akkori szektaközpontban!!!

vagy ez a felháborodás oka??? kereste az útlevelet, de az eltűnt???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.11 20:10

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

K_Toth, 2014.03.11 17:34

@jobbajobb:
Az, hogy te miről tudsz, és miről nem, nem mentesíti az állami tulajdonú MVM Zrt.
Az pedig hasznodra válna, ha a Fidesz nagyságrendekkel nagyobb pénzügyi tranzakcióinak nézné utána. Csak egy javaslat: mennyi volt az MFB tőkeinjekciója az elmúlt 4 évben? Ki hagyja jóvá az MFB mérlegét?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.11 17:04

@K_Toth: ...csak nem tudok ilyen feljelentésről..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

K_Toth, 2014.03.11 17:00

@jobbajobb:
Ismered a magyar igazságszolgáltatást ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html