Rogán Antal hivatalára immár nem vonatkoznak a szabályok, ezentúl minden formalitástól mentesen foghat vastagabban a ceruzája - lényegében ezt jelenti a pénteken közzétett kormányrendelet  - olvasható a portál cikkében.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a hivatalnak a jövőben "nem kell alkalmaznia" a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről, illetve a központosított közbeszerzési rendszerről szóló jogszabályt a kiemelt fontosságú kormányzati kommunikációs vagy rendezvényszervezési feladatokra vonatkozó közbeszerzéseknél. Ezeket kötelező kiírni, ha a szervező bármely állami szerv, cég vagy az államnak dolgozó egyéb intézmény.

Magának a hivatalnak a "működésével összefüggésben álló beszerzési eljárásra" is vonatkozik a felmentés, sőt a közbeszerzési értékhatárok alatti értékű beszerzések megvalósításáról és ellenőrzéséről szóló rendelet sem érvényes.

Ugyanakkor kibővítették a Nemzeti Kommunikációs Hivatal feladatait, jogállását pedig "kiszolgáló típusú központi hivatalként" címen határozták meg. A rendelet szerint ráadásul amíg eddig az volt a szabály, hogy ha 15 munkanapon belül nem kapnak választ, akkor megkapták a jóváhagyást, ezt most törölték, így a hivatal a szerződésekbe ezentúl hivatali határidő nélkül avatkozhat bele.