A politikus beszámolója szerint ismét ülésezett a harmadik rezsicsökkentést előkészítő munkacsoport - amelynek tagja amelynek Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára és Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa is. A tervek szerint jövő hétre véglegesítik a frakcióülésre készülő javaslatokat.

Rogán decemberben jelentette be, hogy a Fidesz-frakció januári ülésén dönt majd az újabb rezsicsökkentésről, amelyet lehetségesnek és fontosnak is tart, mondván: az áram és a gáz ára a családok keresetéhez képest még mindig az európai átlag felett van. Legutóbbi, december 18-ai ülésén a munkacsoport arra kérte Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökét, hogy készítsenek előrejelzést a várható világpiaci árakról.

Fónagy kedden úgy nyilatkozott, hogy a menetrendnek megfelelően január 10-20. között kapják meg az elkészült szakmai véleményeket, így a bizottság még januárban javaslatot tesz a kormánynak a rezsicsökkentés újabb, harmadik lépcsőjének területére, terjedelmére, és mértékére.