Rogán: nyáron jöhet az új cafeteriarendszer

Ha a munkaadókkal való egyeztetések a kellő ütemben lezárulnak, akkor legkésőbb nyárra megszületnek azok a döntések, amelyek alapján tisztán látni, miként működik majd az új cafeteriarendszer – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Index.hu, MTI, 2016. március 13. vasárnap, 09:44
Fotó: Napi.hu

Idén még működőképes a cafeteriarendszer, a változásokat 2017. január elsejétől kell elindítani, ezért a cafeteria gyakorlatilag minden kormányülésen téma valamilyen formában - írja az MTI. A miniszter szerint olyan rendszer kidolgozása a cél, amely a növekvő gazdasági teljesítményből minél többet odaad az embereknek a gazdasági teljesítmény sérülése nélkül.

Rogán szerint az eddig ismert cafeteriarendszer egy része valószínűleg a gyermeküdültetés, illetve a turizmus fejlesztésére fordítható támogatási rendszerként fog működni a jövőben. Emellett a kormány azt szeretné, hogy legyen a béremeléseknek járulékmentes része, ezáltal a béremelés nem jelent plusz terhet a munkaadók és a munkavállalók számára sem, azonban ez az összeg nem számít bele a nyugdíjalapba. Erről folyik az egyeztetés jelenleg a munkaadókkal, a miniszterelnök bejelentése sem végleges döntést jelent, hanem azt, hogy a javaslat véleményezésére kérte fel a szervezeteket.

Rogán Antal arra a felvetésre, hogy a külföldi multinacionális cégek cafeteriarendszerbe való beengedésével Brüsszel elégedett lett volna, úgy válaszolt: lehet, de nem biztos, hogy a magyar emberek jól jártak volna, mivel jelentős mennyiségű profit áramlott volna ki az országból. Ehelyett viszont az Erzsébet-utalvány rendszerén keresztül beáramló összegeket visszafordította a kormány gyerekszálláshelyek fejlesztésére és gyerekek üdültetésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2016.03.13 12:52

@megfigyelt: Sajnos jól látod. Engem viszont az is érdekelne kinek a seggét rúgják szét és fizettetik meg vele a kárt amit okozott mert szarul dolgozott ? Vagy épp annak a fizetése lesz emelve havi 5 millára ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2016.03.13 11:49

Közel a 80 adik születésnapomhoz ,hála Istennek remek memóriával és szociális érzékenységgel rendelkezem , nem olvastam azt a kitételt a kormánynak nevezett CSÜRHE nyilatkozatában ,hogy A KAFETÉRIA MINDEN MUNKÁLTATÓ SZÁMÁRA KÖTELEZŐ SZOLGÁLTATÁS LESZ., ! No már most ha marad a jelenlegi ,akkor ez a SZERVEZETT ADÓCSALÁS. Tudom ,hogy nem egyedűl ez a szervezett adó csalás ide sorolandó a TAO is ,amit a TAHÓK oda irányítanak ahová éppen akarják Pl:: FELCSUTI foci csapat. Nem lesz itt rend amíg ezek a beképzelt barmok lesznek a kormányon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html