Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Visszahívta a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságából az V. kerületi önkormányzat Kertész Balázs ügyvédet, akit Rogán Antal kancelláriaminiszter bizalmasaként ismert meg a nyilvánosság - írja a 24.hu a képviselő-testület alakuló ülésének jegyzőkönyve alapján.

A Rogán Antal "sötét oldalának" nevezett ügyvéd Aulich utcai irodájában többször futott össze Rogán Antal miniszter és Habony Árpád. Kertész korábban fideszes önkormányzati képviselő volt a Belvárosban, de 2010 után már nem vállalt ilyen szerepet. Ehelyett a kerületi vagyonkezelő elnökeként tevékenykedett, amit képviselőként nem tehetett volna meg.

A Magyar Narancs korábbi cikke szerint a vagyonkezelő készítette elő és terjesztette fel, hogy melyik ingatlant kinek adják el, ezek "az iratok először a tulajdonosi és elidegenítési és lakásbizottsághoz kerülnek, amely azokat - olykor a kisebbségi ellenszavazat ellenére - rendre továbbküldi a képviselő-testület elé, ahol a fideszes képviselők sima többséggel meg is szavazzák az áron aluli eladást."

Irány a gázbiznisz

Kertész jelenleg Monavis Energy Zrt. gázkereskedelemmel foglalkozó céget vezeti - folytatja a 24.hu. Ezenkívül igazgatósági tag az ország biztonsági tartalékáról gondoskodó Magyar Szénhidrogénkészletező Szövetség (MSzKSz) cégében. Emellett a cégadatbázis szerint az MSzKSz által tulajdonolt MMBF Földgáztározó Zrt.-ben is igazgatósági tag lett 2019. szeptember 5-étől.

Ez a cég tulajdonolja a Szegeddel szomszédos algyői földgáztárolót. Egy szakértő szerint ez azért előnyös, mert gázkereskedőként akkor lehet pénzt csinálni, ha valaki olcsón vesz gázt, majd magasabb áron adja tovább, ám ehhez a két tranzakció közt valahol tárolni a gázt. Így aki bent van a tárolási cégben, megtudhatja, mikor szabadul fel hely.