BUX
38643

Roham a magyar boltokban - ezt keresik a vásárlók

Júliusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 4,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 7,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,4 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2017. január–júliusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 3,9 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 22. péntek, 09:00

2017. júliusban az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva: Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 4,2 százalékkal nőtt. (A második becslés adata 0,1 százalékponttal magasabb az első becslésben közöltnél.)Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 1,9 százalékkal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 76 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,8 százalékkal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,8 százalékkal csökkent. (Mennyit nőhet a nettó fizetés és a nyugdíj 2018-ban? - Ez zajlik a háttérben.)A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 7,5 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (14 százalék), az iparcikk jellegű vegyes- (13 százalék), a használtcikk- (12 százalék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (4 százalék), valamint a bútor-, műszakicikk-üzletekben (3 százalék). A forgalom volumene lényegében nem változott a textil-, ruházati és lábbeli-üzletekben.Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 3,1 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 24 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 3,4 százalékkal nőtt.A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 0,9 százalékkal nőttek.

2017. júliusban:Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 901 milliárd forint volt.Az országos kiskereskedelmi forgalom 47 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 37 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.2017. január-júliusban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva:A kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 3,9 százalékkal emelkedett.Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,2, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,4 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.