Rohammunka: már kedden megszavazhatják a végrehajtási törvény módosítását

Az Országgyűlés kedden fogadhatja el a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) javaslatát a bírósági végrehajtási törvény módosításáról, amely szerint becsérték alatt a jövőben nem lehet elárverezni ingatlanokat - jelentette be Soltész Miklós, a KDNP alelnöke.
Domokos László, 2017. március 5. vasárnap, 12:11
Fotó: Napi.hu

A korábbi gyakorlat szerint általában az ingatlan becsült értékének 70 százaléka volt a kikiáltási ár, javaslatuk elfogadása esetén azonban csak egyéves folyamatos árverés után lehetne a becsült érték legfeljebb 80 százalékáig engedni az árból

A felek közös megállapodása esetén ettől a kikötéstől el lehetne térni, azaz meg lehetne állapodni alacsonyabb árban is, ám ezután nem maradhat fenn több adósság. Így nem fordulhat elő többé az, hogy egy család elveszíti a lakását és még tartozása is marad - magyarázta Soltész. Kikötés, hogy csak egy ingatlana lehet a családnak, és a végrehajtást megelőzően legalább hat hónapig folyamatosan abban a házban vagy lakásban kellett lakniuk.

A kormánypárti politikus szerint a bankokat is segíti az új jogszabály, mivel általa biztosabban juthatnak a pénzükhöz.

A javaslat keddi elfogadásához - ahhoz, hogy a határozathozatal házszabálytól eltéréssel már akkor napirendre kerülhessen - szükség van az ellenzék támogatására is. Kérdés azonban, hogy az ellenzéki képviselők hajlandóak-e tenni valamit 145 ezer ember védelmében - mondta a KDNP-alelnök. Szavai szerint a Fidesz-KDNP az elmúlt évek során majdnem egy tucat jogszabályt hozott a bajba jutott emberek védelmében, hogy ne veszítsék el otthonukat - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2017.03.05 16:43

Teljesen egyetértek az előttem szólóval, arról már nem is beszélve, hogy amikor elkezdik visszaemelni a jegybanki alapkamatot, akkor vetetnek fel az emberekkel megint egy csomó hitelt, és ott fognak állni néhány év múlva, mint most a devizahitelesek, nem fogják tudni törleszteni a hitelüket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ezt-neked, 2017.03.05 16:38

Szemét tetű banda, a devizahiteles probléma nem új keletű, ezt a törvény már akkor meg kellett volna hozni, amikor már látták, hogy mekkora lesz a baj a munkahelyek tömeges megszűnése, és a forint leértékelődése miatt, hoztak mindenféle pótcselekvéses törvényt, olcsón, jó sok lakáshoz hozzájuttatva a bankokat, és pénzes sleppet, most meg amikor már nincs akkora kereslet a javarészt vidéken lévő ingatlanokra, akkor meghozzák ezt a törvényt! Szemét banda!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html