Délibáb volt a nyugdíjas mesés gazdagsága

Jóhiszeműen járt-e el egy nyugdíjas asszony, akinek havi rendszerességgel érkezett a számlájára egy kisebb utalás, ám váratlanul gigantikus összeget kapott, és úgy gondolta, hogy az járt neki?
Komócsin Sándor, 2019. május 3. péntek, 08:49
Fotó: Unsplash

Igazi vagyon hullott egy faddi rokkantnyugdíjas ölébe - tudósított a Bors az üggyel kapcsolatos tárgyalásról. Egy cég havi kártérítést fizetett neki, 2016 októberében azonban a szokásos 267 euró (84 ezer forint) helyett az összeg ezerszeresét, azaz több mint 80 millió forintot utaltak neki.

Az asszony kivette a teljes összeget, majd Németországba utazott. Később egy bőröndnyi készpénzt és két X6-os BMW-t találtak nála. A bíróság előtt nem ismerte el, hogy sikkasztott: bár feltűnt neki, hogy nagyobb összeget kapott a cégtől, ab­ban a tudatban vette fel a pénzt, hogy a kft. az elmúlt tíz évben elmaradt járandóságát fizette ki. Nem számolt utána, stimmel-e az összeg.

A cég többször is figyelmeztette, ám hiába. Ezt követően börtönbe került, de még mindig több tíz millió forint hiányzik az összegből. Ha bűnösnek találják, további börtönévek várnak rá. Mint mondja, megtérítené a kárt, de nem tudja.

HOZZÁSZÓLÁSOK