Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismét hátrébb csúszott Magyarország a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-szervezet éves sajtószabadság-ranglistáján - idézi a felsorolást a hvg.hu.

Ezzel egy helyet rontva idén már a 65. helyen áll Magyarország azon a listán, amely 180 országban vizsgálja meg évről évre, mennyire érvényesül a médiapluralizmus, a sajtó függetlensége, mennyire tartják tiszteletben és védik az újságírók szabadságát és testi épségét, illetve hogyan változik az intézményi és infrastrukturális környezet.

A jelentés szerint a demokrácia visszavonulóban van az Orbán-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta, a sajtószabadság-ranglistán az ország az elmúlt négy év alatt 42 pozícióval került hátrébb - nem elírás, akkor a 23. helyen álltunk. Megemlítik, hogy a Fidesz zaklatja a médiának azt a részét, amelyet nem kontrollál, a reklámadó - amin azóta sokat változtattak - egyértelműen arra szolgált, hogy elnémítsa a kormányt kritizáló RTL Klubot. (A képhez hozzá tartozik, hogy az RTL kormánykritkus hangja a reklámadó bevezetése után erősödött fel, az adó inkább a kormányközelinek tartott TV2 helyzetbe hozására lett volna jó. A szerk.)