Rétvári Bence hosszú választ adott, de abban csak annyit írt a családi pótlékról: "A támogatási rendszer egészéből az Ön által kiragadott családi pótlékot nem lehet a fent említett számos támogatási formától elkülönülten, önállóan kezelni" - olvasható a hvg.hu-n. (A minden gyerek után járó családi pótlék összege tíz éve nem változott, ami azóta sokat vesztett az értékéből - a szerk.) A válasz a parlament honlapján érhető el.

Rétvári leírta viszont egyebek mellett azt, hogy 2010 óta meghosszabbították a GYES-t, családi adó- és járulékkedvezményt, GYED Extrát, csok-ot vezettek be. 2017 őszétől a kormány az elsőtől a kilencedik évfolyamig kiterjesztette az ingyenességet. A gyermekétkeztetés, ezen belül a 2016-tól kötelező önkormányzati feladattá tett szünidei gyermekétkeztetés forrása 2010 óta majdnem háromszorosára emelkedett. Idén összesen körülbelül 1929 milliárd forint támogatást biztosít a költségvetés a családok számára - sorolta az államtitkár. (Rengetegen bukhatják a családi adókedvezményt júniusban - ezt a cikket olvasta már?)

Ezek a családbarát intézkedések és költségvetési adatok "ékes bizonyítékai a kormányzat családközpontú politikájának, amely a jövőben is folytatódni fog". A szövegben azonban a családi pótlék emeléséről vagy nem emeléséről nincs szó - olvasható a cikkben.

A kép forrása: Stocksnap.