Rossz hír jött az "adriai magyar kijáratról"

Érvénytelenítették a Koper és Divaca közötti „második vasúti vágányról" szóló szlovén referendumot - adta hírül a 24.hu. Magyarország 200 millió euróval szállna be a vasúti és koperi kikötőfejlesztési projektbe.
Domokos Erika, 2018. március 14. szerda, 20:42
Fotó: Shutterstock

Igazat adott a szlovén Legfelsőbb Bíróság egy nyugdíjasnak, és érvénytelenítette a tavalyi népszavazás eredményét, amelyet a Drugi tirről, azaz a Koper és Divaca közötti "második vasúti vágányról" tartottak. Az építkezésben akár Magyarország is részt venne, és így könnyebbé válna az Adriára való teherszállítás itthonról - írta a 24.hu.

Így most meg kell ismételni az eljárást, és újra kell szavazniuk a szlovéneknek, hogy akarják-e a beruházást, amely Magyarország számára is könnyebbé és gyorsabbá tehetné az adriai kikötő, Koper elérését. Az építkezésről szóló törvény így továbbra sem léphet hatályba - idézi Dnevnik című újságot a 24.hu.

A 650 millió eurós összköltségű projektbe a tervek szerint Magyarország 200 millió euróval szállna be. Cserébe a magyar kormány azt kérte, hogy a koperi kikötő és az oda vezető vasútvonal fejlesztésében magyar vállalatok is komoly szerepet játszhassanak, mivel a koperi a magyar vállalatok által leginkább használt kikötő.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.03.16 08:01

Ez jó hír, a mutyibanda ezzel is kevesebbet tud lopni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Piefke, 2018.03.16 06:16

Khm... A cikk feletti képen nem Koper, hanem Piran látható.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html