Rossz városban épült fel a csarnok - az NGM-et nem zavarja

Egyelőre ismeretlen okból Békéscsabán épült meg a Medgyesegyházára tervezett szerelőcsarnok – adta hírül a Magyar Nemzet.
Napi.hu, 2017. június 29. csütörtök, 09:54
Fotó: Napi.hu

Még három éve nyert 60 millió forint uniós támogatást a Likewest Kft. egy Medgyesegyházán építendő szerelőcsarnokra - írja a Magyar Nemzet. Azóta elkészült az építmény, viszont harminc kilométerrel odébb, Békéscsabán épült fel.

A helyszínváltozás oka jelenleg nem ismert, így viszont kérdésessé vált, hogy a projekt céljai között található munkahelyteremtés sikeresen megvalósult-e. Ez azért is fontos, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium korábban elfogadta a projekt beszámolóját. Szintén nem ismert, hogy jelenleg működik-e a szerelőcsarnok, amelynek a pontos helye ismeretlen és a cégnyilvántartásban sem szerepel - állítja a napilap.

A cég tulajdonosai között Simonka György kormánypárti országgyűlési képviselő rokonait és ismerőseit lelte fel a Magyar Nemzet. Ezzel az üzleti körrel kapcsolatosan már egy másik ügyben nyomozás folyik a Központi Nyomozó Főügyészségen. (Ők a magyar földesurak - ezermilliárdos uniós támogatáshoz jutottak.)

Korábban is megtörtént már, hogy másik településen használt fel uniós támogatást a képviselőhöz köthető üzleti kör. Egy tótkomlósi telephely fejlesztésére kapott támogatásból épült autómosó Orosházán.

HOZZÁSZÓLÁSOK