Rosszabb élelmiszer itthon? Itt az EU reakciója!

Jelenleg nincs arra lehetőség, hogy az Európai Unió fellépjen a nagy élelmiszergyártók ellen amiatt, mert egyes tagállamokban azonos márkanév alatt különböző minőségű termékeket forgalmaznak - nyilatkozta a Magyar Időknek az egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős uniós biztos.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 23. csütörtök, 07:32
Fotó: Unsplash

Nem megelőzhető, hogy a vállalatok különböző piacokra szánt termékeiket a nemzeti ízlésnek, preferenciának vagy vásárlóerőnek megfelelően dobják piacra - közölte Vytenis Andriukaitis.

A biztos arra bátorítja azonban a fogyasztókat, hogy követeljék meg a gyártóktól az azonos minőséget, függetlenül attól, hogy melyik országban élnek, és a fogyasztói szervezeteken keresztül adjanak hangot véleményüknek. (Tényleg sokat fizetünk a közértben? Kattintson és megtudja!)

Bár egy cég valóban dönthet úgy, hogy országonként eltérő összetevőket használ, a fogyasztókat pontosan tájékoztatni kell erről, és nem lehet félrevezetni a vásárolt áru összetevőivel kapcsolatban - emelte ki. Ez azt jelenti, hogy az összetevőket pontosan meg kell határozni, és azokat könnyen elérhetővé kell tenni a vásárlók számára - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2017.02.23 09:23

@foldnyuzo: te világ hülyéje, szavaiddal élve "nem tudom minek jár a lepcses keleti pofád", de szokás szerint fogalmatlan vagy a magad szellemi és anyagi nyomorúságával.
Nem olyan terméket kell összehasonlítani amit nem lehet, hanem azt, amit lehet. Kellene hozzá vagy 5-ös IQ, de neked még az sincs meg.

Veszel pl Kotányi egész babérlevelet a boltban, ugyanaz a csomagolás, szín minden. Ha kibontod az osztrák boltban levő babérlevél morzsaléktartalma alacsonyabb mint a magyar boltban vásárolté.

Ez a minőségi különbség, de te inkább egy méretes lószerszámot veszel önként a szádba. De hát az való neked, meg a hulladék.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2017.02.23 09:12

Az én tapasztalatom az, hogy szinte minden igazi magyar élelmiszer sokkal gyengébb mint az osztrák.
Tudsz itt osztrák párizsit venni? NemI
Tőkehúst? Azt sem!
Baromfit? Nem!
Zöldséget? Nem!
Mind magyar! Akkor meg mi a faxot jár megint a lepcses keleti pofánk. Ilyenek vagyunk ezzel még csak rontjuk a helyzetünket.
Kelet az kelet a maga szellemi és anyagi nyomorúságával!
És még innen akarnak oda dirigálni. Kétféle EU teljesen indokolt, főljön a Kelet a saját levében egye a maga nívótlan egészségtelen élelmiszereit!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

chepunk, 2017.02.23 09:12

@megalodon:

Arról nem beszélve, hogy valóban rosszabb minősíégű vagy kicsit más ízű, mert nem ugyanaz a kettő (Sopronban készülő Arany Fácán a víz miatt más izű egy kicsit mint az eredeti Ógyallai...), aztán van ami a magyar kormány intézkedései miatt valóban rosszabb minőségű (energia italok), és van amiért magunkat okolhatjuk, mert a multicégek nálunk vagy más volt KGST országban létesített üzemeiben készülnek, ahol többnyire az egész menedzsment és melósok is helyiek... Ez az utóbbi azért fontos, mert csak továbbél amit mi is a KGST-ben csináltunk. A legsilányabb ment a ruszkiknak, mert nekik minden úgyis jó, a kevésbé silány maradt itthon, viszont ha valami nyugati exportra ment arra oda kell figyeni evtársak mert azért keményvaluta jön! Szóval nincs ebben sem új a nap alatt!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2017.02.23 08:18

Ez pontosan így van, a gyártók a saját brandje alatt azt árul amit akar.
A fogyasztó meg azt a terméket veszi meg amelyik tetszik neki.
Pontosan ezt hivják piacnak és kapitalizmusnak

Ez nálunk okoz gondot ahol még a Gulyáskommunizmus és a posztkádárista restauráció a divatos, ahol az állam mindenbe beleszol és mindent mindenkinél jobban tud viszont mindent mindenkinél rosszabbul csinál !

Szóval ebbe a dologba sem kell a Lázár Janinak beleütnie az orrát, legalábbis amig nem államosítják a Coca Colát és a társait !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html