Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Erre az évre konferenciát, nagyszabású vállalati rendezvényeket mondtak vissza a külföldi megrendelők, illetve 2016-ra nem Budapestet választották ezek helyszínéül a migránsválság kapcsán Magyarországról megjelent hamis híradások miatt - fogalmaz keddi számában a Magyar Idők. (A kormánypárti lap arra természetesen nem tér ki, hogy ha a magyar kormány felkészülten fogadta volna és humánusabban kezelte volna a menekültek tömegeit, ezt az imázsvesztést elkerülhette, de legalábbis mérsékelhette volna. A szerk.)

A lap szerint nem csupán a pályaudvarok környékén vagy a menekültek útvonalai mentén lévő hotelekből marad el a korábbiaknál több egyéni vendég, hanem Budapest-szerte és egyes vidéki régiókban is érezhetően mérséklődnek a szobafoglalások.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: a szállodavállalatok és az önálló hotelek közül is többen jelezték, hogy visszaesett a foglalások száma október első-második hetére. Főként az országról megjelent negatív hírek miatt érkeznek a lemondások - tette hozzá. Ez különösen olyan szállodákat érint érzékenyen, amelyek vendégköre döntően szabadidős utazókból áll, vagyis akik például városnéző körutakra vagy vidéki, gyógyfürdős kikapcsolódásra érkeznek hazánkba, és jellemzően az interneten foglalják le a szállást.

Niklai Ákos elmondta azt is, hogy a szállodaszövetség javasolni fogja az ágazatot felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumnak, illetve a nemzeti marketinget irányító Magyar Turizmus Zrt.-nek egy közös, nemzetközi médiakampány elindítását, ha súlyosabb mértékben jelentkezne a turizmusban a migránsügy miatti visszaesés.