Az ellenzék 2022-től közösen szeretné kormányozni Magyarországot. Ehhez pedig arra van szükség, hogy egy ilyen nemzeti sorskérdésben, mint amilyen a koronavírus-válság, közösen tudjunk fellépni. A javaslatunk alapján ez a közös fellépés az ellenzéki operatív törzs felállítása lenne - írta közleményében a pártelnök.

A tervek szerint a felálló testület feladata az lenne, hogy egységesen, közösen tegyenek javaslatokat a kormánynak a járványkezelésre, közösen fogalmazzanak meg kritikát az éppen aktuális járványügyi intézkedésekről. Az önkormányzatokban kialakult jó gyakorlatokat pedig országos szintre emelnék, ahogy az adománygyűjtéseket is.

Karácsony Gergely és Jakab Péter már biztosították a támogatásukról a kezdeményezést, ott lesznek az ellenzéki egyeztetésen - közölte Fekete-Győr, aki arról is beszélt, hogy szerinte a nyáron a kormány nem készült fel a második hullámra, helyette inkább körbejachtozták az Adriát, pedig Magyarország komoly elszegényedés elé néz. Nem tettek lépéseket a gazdaság védelmére: mára a munkanélküliek száma megközelíti a 400 ezer főt, az élelmiszerek drágulása a nyáron pedig a 7 százalékot is meghaladta.