Saját Operatív Törzset alapítana az ellenzék

A koronavírus járvány okozta válság enyhítése és a második hullám negatív hatásainak megfékezése érdekében ellenzéki operatív törzs felállítását kezdeményezi a Momentum a többi ellenzéki pártot is várják a részvételre - jelentette be a párt elnöke, Fekete-Győr András.
Szabó Dániel, 2020. szeptember 10. csütörtök, 13:43
Fotó: Napi.hu

Az ellenzék 2022-től közösen szeretné kormányozni Magyarországot. Ehhez pedig arra van szükség, hogy egy ilyen nemzeti sorskérdésben, mint amilyen a koronavírus-válság, közösen tudjunk fellépni. A javaslatunk alapján ez a közös fellépés az ellenzéki operatív törzs felállítása lenne - írta közleményében a pártelnök.

A tervek szerint a felálló testület feladata az lenne, hogy egységesen, közösen tegyenek javaslatokat a kormánynak a járványkezelésre, közösen fogalmazzanak meg kritikát az éppen aktuális járványügyi intézkedésekről. Az önkormányzatokban kialakult jó gyakorlatokat pedig országos szintre emelnék, ahogy az adománygyűjtéseket is.

Karácsony Gergely és Jakab Péter már biztosították a támogatásukról a kezdeményezést, ott lesznek az ellenzéki egyeztetésen - közölte Fekete-Győr, aki arról is beszélt, hogy szerinte a nyáron a kormány nem készült fel a második hullámra, helyette inkább körbejachtozták az Adriát, pedig Magyarország komoly elszegényedés elé néz. Nem tettek lépéseket a gazdaság védelmére: mára a munkanélküliek száma megközelíti a 400 ezer főt, az élelmiszerek drágulása a nyáron pedig a 7 százalékot is meghaladta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gondolkoggyunk, 2020.09.10 16:31

Újabb haszontalan és értelmetlen gittegylet alakult. Hogyan fognak pl hiteles információkhoz jutni a vírus okozta elhalálozások számáról? Még azt sem lehet megtudni, hogy az előző években hányan haltak meg influenza szövődményeiben.
Amúgy az ellenzék meglepő módon képes együttműködni olykor. Persze ez csak addig működik, amíg nincs szó valódi hatalomról, mert mihelyt arról van szó, hogy holnaptól ki lophat az államkasszából, abban a pillanatban vége a barátságnak. Mert a választások után, egy esetleges tolvajváltás esetén minden jelenlegi ellenzéki politikus az első sorban aakr ülni az ország húsosfazeka körül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bobby11, 2020.09.10 14:12

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html