Kormányhivatalba tart a volt polgármester

A VIII. kerületi polgármesteri posztért vívott küzdelemben ugyan alulmaradt, de a jövőben sem lesz feladat nélkül a fideszes Sára Botonod. Az ATV információi szerint a fővárosi kormányhivatalt fogja vezetni, az idáig az intézmény élén álló György Istvánból ugyanis államtitkár lett.
Rácz Gergő, 2020. január 3. péntek, 21:49
Fotó: MTI Fotó / Máthé Zoltán

A Miniszterelnökség államtitkárának nevezte ki György Istvánt a köztársasági elnök pénteken - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel. A Budapest Főváros Kormányhivatalát csaknem hat évig kormánymegbízottként vezető politikus a tárca közszolgálatért felelős államtitkára lesz.

Elődje, Tuzson Bence a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkáraként folytatja munkáját.

Utódja a kormányhivatal élén pedig Sára Botond volt józsefvárosi fideszes polgármester lehet - erről az ATV értesült pénteken. Sára Botond tizenöt hónapon át, a 2019-es önkormányzati választásokig volt Budapest VIII. kerületének polgármestere, korábban alpolgármester volt ugyanott.

A 2018 nyári időközi választást polgármesterjelöltként még megnyerte az ellenzéki pártok által támogatott pártfüggetlen kihívójával, a volt SZDSZ-es fővárosi képviselővel, Győri Péterrel szemben, később azonban már nem tudott győzni. A 2019-es őszi önkormányzati választáson ugyanis megverte a függetlenként, az ellenzéki pártok támogatásával induló Pikó András.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toferi41@freemail.hu, 2020.01.03 22:59

Ez az ember is egy mindent tudó fregoli ember!Úgy tudom, hogy a polgármester egy politikus, akit a nép választott meg, de a kormányhivatal vezetője az nem politikus, hanem egy államigazgatási szakember kellene hogy legyen.Miután a fideszben is a bukott politikusok visszaszivárognak a vezetésbe, nem lehet a kezüket elengedni, mert valamivel meg kell hálálni neki a párthoz való lojalitásukat, kinevezi a kormány egy egy állami, kormányzati szerv élére őket, hogy ott tengessék életüket.Persze szakmailag ezek az emberek nullák, és így nem is csoda, hogy ezekben a hivatalokban az érdemi ügyintézők azt sem tudják, hogy egy határozatuk már akkor is jogerőssé és végrehajthatóvá válik, ha az ügyfél lemond fellebbezési jogáról!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.01.03 22:01

A Fidesz nem engedi el a bukott politikusok kezét. A hűséges katonák jutalma egy hivatali beosztás magas fizetéssel, így köszönik meg az eddigi munkát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html