A Fideszt már csak a magyar hazafiak és az EU állíthatja meg - jelentette ki Karácsony Gergely, a PM elnöke. Az EU a német nagyvállalatok érdekei miatt léphetett ilyen lassan Orbánnal szemben. Ezeket ugyanis kiszolgálják az Orbán-kormány által biztosított, a dolgozók helyett a nagyvállalati érdekeket képviselő munkaügyi szabályozások. De végül a nyers gazdasági érdekeknél fontosabbnak bizonyultak az európai értékek, és lépett az unió. "Vissza kell venni a szimbólumainkat" - idézi a portál Karácsonyt, aki szerint nem szabad hagyni, hogy a nemzetet és a magyarságot kisajátítsa a Fidesz.

Nem elég kimondani, hogy az országot egy gazember vezeti, ezt ugyanis már mindenki tudja - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Beszélni már tudunk, a kérdés az, hogyan érjünk célt, hangsúlyozta. Van legalább 2,5 millió magyar, akit megfolyt az ország, és "mi csak beszélünk", pedig ez az ország diktatúra. A parlamenti eszközök nem lesznek elegendőek egy diktátor megbuktatásához, mondta Gyurcsány, majd utalt Milosevics és Mubarak bukására, illetve a szlovák kormányválságra.

A nép dolga, hogy kimenjen az utcára, mint hogy az ő életéről van szó. "A népnek nem csak joga, hanem kötelessége, hogy a sorsát a saját kezébe vegye, és megfutamítsa ezt a rendszert" - fogalmazott. A hazaárulónak nevezett DK-s képviselők pedig feljelentik magukat hazaárulóként, hogy mindenki lássa, kinek van igaza. Az MSZP-hez hasonlóan a DK is a Sargentini-jelentéshez igazított javaslatokat fog benyújtani a parlamentben. Az új választási törvény szerinti új választást csak az emberek tudják elérni. Gyurcsány kedd este 5 órától vár mindenkit egy kormánybuktató tüntetésre. "Kedden maradni fogunk, szerdán és csütörtökön is maradni fogunk" - tudósít a nepszava.hu.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szerint az EP-döntés a magyar polgárokat védi, és azért vagyunk ma itt, hogy mi is így tegyünk, fogalmazott. Hangsúlyozta, népszavazáson a magyarok 84 százaléka választotta az európai értékeket, mikor az ország csatlakozott az EU-hoz. Bírálta a tízmilliós öltönyökben pörköltezni járó oligarchákat, akiknek gyerekei magániskolákban tanulnak, és van pénzük magánegészségügyre.

Ezzel egy időben az ország retteg, hogy túlél-e egy kórházi látogatást - ha egyáltalán bejut egybe -, gyerekei egy lepusztult közoktatásban tanulnak, és senkinek semmi pénze. Orbán nem Európa erős embere, hanem egy megbélyegzett populista - fogalmazott. Az Európa-pártiak győztek az EP-szavazással. Egyetlen szavazással meg lehet szüntetni a 7. cikk szerinti eljárást is - mondta Tóth, utalva a parlament elé terjesztett MSZP-s javaslatokra. A kérdés, hogy akarjuk-e, hogy olyan legyen az EU, mint Magyarország. Szociális Európára van szükség, mert az embereknél néha mintha fontosabbak lennének jelenleg a gazdasági érdekek.