Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A napilap úgy tudja, hogy a Miniszterelnökség helyettes államtitkára kiválasztásakor a kiemelkedő szakmai tudás mellett jelentős szerepet játszott a politikus kora is, ugyanis idén január végén lesz 34 éves. Schaller-Baross több idegen nyelvet beszél anyanyelvi szinten, jogász végzettségű, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának külügyi tanácsadója volt, illetve 2013 és 2018 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatói posztját is betöltötte.

Frissítés: a Fidesz közleményben jelentette be kedden délután Schaller-Baross jelölését.

A Magyar Nemzet cikkéből azonban az kimaradt, hogy 2020 augusztusában a helyettes államtitkár Veszprém megyében, Zsófiapusztán lévő kúriáján tartották azt a rendezvényt, amely több kormánypárti politikust is karanténba kényszerített - írja a 24.hu. A parti után derült ki, hogy koronavírusos lett az egyik résztvevő, Hollik István fideszes képviselő, ezt követően pedig kontaktkutatás alapján értesítették a rendezvény azon résztvevőit, akiknél fennállhatott a fertőzés veszélye, mert közvetlenül érintkeztek a politikussal. Emiatt karanténba vonult Gulyás Gergely, Orbán Balázs, Kovács Zoltán, Dömötör Csaba és Farkas Örs is.

Schaller-Baross Ernő 1987-ben született Budapesten, 2010-ben szerzett jogi diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2002 óta a Fidelitas, 2010-től pedig a Fidesz tagja. Egyetemi évei alatt gyakornokként dolgozott az Országgyűlés Képviselői Irodaházában. A németül és angolul beszélő szakember 2010 és 2012 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárságának külügyi kapcsolatokért felelős munkatársa, 2012 és 2018 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója, illetve az Országgyűlés alelnökének külügyi tanácsadója volt. 2017 és 2018 között a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének külügyi tanácsadójaként tevékenykedett. 2018-tól a Miniszterelnökség nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára - írja a Fidesz közleményében..

Szájer Józsefet egy meleg szexpartiról távozóban kapta el a rendőrség Brüsszel belvárosában november végén. A hátizsákjában extasy tablettákat találtak, ezért kábítószer illegális birtoklása miatt eljárást indítottak ellene. A volt honatya tagadta, hogy drogot fogyasztott vagy birtokolt volna.

Szájer lemondott a Fidesz európai néppárti európai parlamenti képviselői mandátumáról, amit a Magyar Nemzet szerint Schaller-Baross kap meg.