A KDNP nem adja fel és folytatja küzdelmet, és szeretné visszahozni a vasárnapi boltzárat - mondta hétfőn az ATV-nek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettese. "Az a fő motiváció, hogy sok százezer ember van, akit a vasárnap elvétele megfoszt attól a lehetőségtől, hogy a családjával együtt legyen" - fogalmazott a KDNP-s politikus.

Semjén reagált Varga Mihály hétvégi nyilatkozatára is, amelyben a nemzetgazdasági miniszter az RTL Klub Híradójában közölte, a kormány nem hozza vissza a boltzárat, mert az emberek elsöprő többsége szerint a vasárnapi nyitva tartásra szükség van. Semjén hétfőn az ATV-nek erről azt mondta, hogy hangsúlyozottan nem Varga személyére mondja, de "a helyzet az, hogy a gazdasági tárca ezt sosem támogatta. Matolcsy idején sem".

Semjén a tárca álláspontját elfogadja, mert lehet nézni mondjuk egy gazdasági szemüvegen keresztül a kérdést. Ugyanakkor szerinte a gazdasági tárca és a gazdasági szereplők boltzárral szembeni ellenérve megdőlt, mert a boltzárnak nem volt negatív gazdasági hatása. A politikus szerint a boltzár alatt a családok többet voltak együtt, nem voltak elbocsátások a kiskereskedelemben, és a belföldi turizmus is élénkült.