Semjén Zsolt a vadászattal kapcsolta össze a migrációt

Az Európai Unió szigorítana a fegyvertartáson a terroristák és a bűnözők miatt. Semjén Zsolt szerint ezekre a problémákra a határvédelem a megoldás - derül ki a Magyar Idők pénteki cikkéből.
Szabó Dániel, 2018. február 16. péntek, 08:33
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Magyarország Csehországgal és Lengyelországgal közösen lép fel az ellen, hogy az unió a terrorizmus elleni védelemre hivatkozva korlátozni akarja a vadászok fegyvertartását - mondta el Semjén Zsolt, a 25. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (FeHoVa) csütörtöki megnyitóján.

A miniszterelnök-helyettes szerint a bevált, jól működő szabályozás megváltoztatása helyett inkább az illegális határátlépést kellene megakadályozni. A lőfegyverek tartásának ellenőrzését szigorító jogszabályt március közepén fogadta el az Európai Parlament. A jogszabály deklarált célja, hogy az eddiginél hatékonyabb akadályokat gördítsen a terroristák felfegyverzése elé - írja a Magyar Idők.

Semjén az eseményen arról is beszélt, hogy az új vadászati törvény alapján országszerte államilag fizetett tájegységi fővadászok biztosítják a megfelelő minőségű vadgazdálkodást, a kamarai törvénynek köszönhetően pedig a vadászjegyekből származó bevétel az Országos Magyar Vadászkamaránál marad. Az élőhelyfejlesztést a vadgazdálkodási alap kerete biztosítja, a természetes élővizeken pedig megszűnt az ipari halászat.

A megnyitón szó esett arról is, hogy 2021-ben hazánk rendezi meg a Vadászati Világkiállítást, a Hungexpo átalakításának tervezési munkáira és megközelíthetőségének javítására a kormány 4,5 milliárd forintot biztosított. Az esemény azért problémás, mert pár éve a kormány 17 milliárd forintért megvette a Hungexpót, de most egy francia cégtől bérli vissza.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

midnightcoder, 2018.02.16 10:18

"A lőfegyverek tartásának ellenőrzését szigorító jogszabályt március közepén fogadta el az Európai Parlament. A jogszabály deklarált célja, hogy az eddiginél hatékonyabb akadályokat gördítsen a terroristák felfegyverzése elé"

Kár hogy ez viszonylag kevéssé fogja megakadályozni azt, hogy Hasszánék egy kamionnal vagy egy busszal a tömegbe hajtsanak. Nem is beszélve a különféle bombákról amiket simán össze lehet rakni a háztartási boltakban és a netről összeszedhető anyagokból és alkatrészekből... Ha meg akarsz ölni egy nagy rakás embert, erre kb. a lőfegyver a legkevésbé alkalmas.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.02.16 09:38

Ezek nagyon primitívek. Beszűkültek Sorosra és a migránsokra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html