BUX
39138

Semmit nem titkolhatnak a nyugdíjáról! - Itt nézheti meg a befizetéseit

Sokan nem tudnak róla, de a legtöbb magyarnak van egyéni nyugdíjszámlája, amelynek tartalmát a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény határozza meg. Ha van ügyfélkapus azonosítónk, bármikor ellenőrizhetjük, mennyi járulékot fizettünk be eddig az állami rendszerbe - hívja fel a figyelmet a pénzcentrum.hu.

K. Kiss Gergely, 2017. november 1. szerda, 10:37

Ügyfélkapu regisztrációhoz személyazonosságunkat kell igazolni. Ehhez személyesen be kell mennünk egy okmányirodába.

Az egyéni nyugdíjszámla - amelyhez az adatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) származnak a keresetarányos nyugdíj megállapítására, illetve önellenőrzésre alkalmas - írja a portál.

A táblázatok eléréséhez az országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) honlapján keresztül kell belépni az Ügyfélkapura, ott meg kell adni az azonosítónkat és jelszavunkat. Az oldal visszairányít az ONYF oldalára, ahol TAJ-számunk megadásával láthatjuk az adatokat. (Az ONYF november 1-től beolvad a Magyar Államkincstárba. Önálló honlapja ugyanakkor még működik.)

Íme, a lépések:

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján keressük a "Társadalombiztosítási egyéni számla" menüpontot.A legördülő menüben kattintsunk a felső piros nyilacskára.Az átirányítás után, az ONYF honlapján válasszuk a "kivonat megtekintése" menüpontot.Lépjünk be saját Ügyfélkapu azonosítónkkal.Adjuk meg TAJ-számunkat.A Társadalombiztosítási egyéni számla 2013-tól listázza az adatokat; az adott évre kattintva ("Részletek megjelenítése") a havi bevallásokat is látjuk.
Ha a táblázatokban szereplő adatokkal nem értünk egyet, a lakóhelyünk szerint illetékes kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságát kell felkeresni.