Senki földje marad az online-sportfogadás

Továbbra sem lehet online-fogadásokat kötni sporteseményekre Magyarországon, miután a hazai és nemzetközi piacokon kialakult válsághelyzet nyomán a kormány visszavonta előző javaslatát.
NAPI, 2008. november 4. kedd, 06:50
Fotó:

A 2009-es adótörvényekkel együtt a kormány visszavonta az online-szerencsejátékok részleges liberalizációját célzó javaslatokat is.

Bár korábban úgy tűnt, hogy a Szerencsejáték Zrt. (SzRt.) megkezdheti az online-fogadási rendszer kiépítését, a sikeres pályázatot követően a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács lefújta a tenderen nyertes Eastron Kft.-vel küszöbön álló szerződéskötést. Ennek hátterében az a megfontolás állt, hogy az SzRt. is bekerült azon cégek körébe, amelyek részvényeit az Új tulajdonosi program (ÚTP) keretében kínálták volna fel nyilvános jegyzésre. Az online-játékszervezői tevékenység az állami szerencsejáték-társaság forgalmát oly mértékben befolyásolta volna, hogy a kabinet jobbnak látta az ÚTP-re hivatkozva leállítani az SzRt. és az Eastron Kft. megállapodását - még akkor is, ha az internetes rendszer megindítása minden bizonnyal pozitív irányba mozdította volna el a szerencsejáték cég pénzügyi eredményét.

További részletek a mai Napi Gazdaságban.

HOZZÁSZÓLÁSOK