Seuso-kincsek: a kormány nemet mond

Zelnik István javaslata blöff, üzente a Heti Válasz hetilapon keresztül L. Simon László kultúráért felelős államtitkár arra a nagy visszhangot keltett felajánlásra, miszerint a műgyűjtő előszerződést kötött a Seuso-kincs egy részének megvásárlására.
NAPI, 2012. augusztus 23. csütörtök, 08:57
Fotó: Napi.hu

Zelnik István javaslata blöff, üzeni a Heti Válasz című hetilapon keresztül L. Simon László kultúráért felelős államtitkár arra a nagy visszhangot keltett felajánlásra, miszerint a műgyűjtő előszerződést kötött a Seuso-kincs egy részének megvásárlására, azt hazahozná, múzeumot nyitna számára, s végrendeletében a magyar államra hagyná azokat, amennyiben az állam hajlandó volna ideiglenesen lemondnai a kincsre fenntartott igényéről - írta a Népszabadság.

Az államtitkár szerint Zelnik István, akit "vitatott megítélésű milliárdos műgyűjtőnek" nevez, "nem mutatott be egyetlen hiteles dokumentumot sem, amely igazolná, hogy a kincsek az ő tulajdonába kerültek." Igaz, információink szerint nem is kérték ezt tőle. Úgy tudjuk, az államtitkár a múlt héten tárgyalt az ügy szakértőivel, de erről sem nyilatkozatot nem jelentetett meg, sem nem nyilatkozott, kivéve laptársunkat. Zelnik István csütörtökön közleményben reagál az államtitkár üzenetére - írta a lap mai számában..

HOZZÁSZÓLÁSOK