A Magyar Úszó Szövetség javasolja, azt követően a Magyar Edzők Társasága és a Magyar Olimpiai Bizottság véleményezi, és végső soron Szabó Tünde államtitkár dönti el, hogy kinek és mekkora járandóságot ad - részletezte a döntési folyamatot az elnök. Ez azt is jelenti, hogy Tusupnak korábbi felesége, Hosszú Katinka aláírására nincs szüksége van ahhoz, hozzájuthasson a támogatáshoz - írta az Index.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy mivel Tusupnak volt olimpiai bajnok tanítványa - egykori felesége, Hosszú Katinka - visszatérve Magyarországra jogosult lesz a Kiemelt edzői program keretében járó maximális, havi nettó egymillió forintos fizetésre, amennyiben van magyar válogatott versenyzője.

Márpedig Szilágyi Liliána a hét elején jelentette be, hogy ő is Shane Tusup irányításával készül a 2020-as tokiói olimpiára. Szilágyi eddigi legjobb felnőtt eredményét három éve, a londoni Európa-bajnokságon érte el, amikor 200 pillangón ezüstérmes lett. Az amerikai edző jelenleg Bujdosó Zsombor, Földházi Dávid és a 19 éves olasz Ilaria Cusinato versenyfelkészítését végzi.