Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Valaha a Fidesz legerősebb háttérembere, sikercégek tulajdonosa és egy médiabirodalom tulajdonosa volt Simicska Lajos milliárdos vállalkozó (akinek vagyonát a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018 listája szerint 77 milliárd forintos becsült vagyonával a 13. legmódosabb magyarnak számít). Vagyona és bevételei azután csökkentek le, hogy 2015 februárjában - vagy még korábban - összeveszett a korábban általa támogatott párttal. Az április 8-i választás után a HírTV és a Heti Válasz kivételével bezárta médiaérdekeltségeit: elhallgatott a Lánchíd Rádió és nem adták már ki a Magyar Nemzetet. Bár jelentkeztek vevők a sajtótermékekre, végül egyiket sem adta el.

Nyerges Zsolt megvásárolja Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A kivásárlásra annak figyelembevételével kerül sor, hogy Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt. A szükséges versenyhivatali eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal eljárásrendjének megfelelően megindítják. A vételár és a szerződések tartalma üzleti titok lesz, ezeket később sem hozzák nyilvánosságra - derül ki a közleményből.

A vevő Nyerges Zsolt A 100 leggazdagabb című kiadvány 2018-as listáján a 34. helyen áll, 33,5 milliárd forintos becsült vagyonnal. A két üzletember korábban is barátok és üzlettársak voltak.