Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Úgy tűnik, Simonka Györgynek egyelőre csak a hozzá köthető gyanús ügyletek egy részéért kell felelnie, több, beruházás ugyanis nem volt része a Simonka és 32 társa elleni vádemeléssel záruló nyomozásnak - írja a 24.hu. A vádirat kizárólag a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésével foglalkozik.

Csakhogy ezek mellett Simonka rokonai, barátai és korábbi üzlettársai egy olyan alapítványokból és cégekből álló hálót is szőttek, amely egymilliárd forintnál nagyobb értékben nyert el uniós forrásokat. Ezeket annak ellenére nem vizsgálja egyetlen hatóság sem, hogy közülük többet még a Békés Megyei Önkormányzat is kockázatos projektként tart nyilván.

A beruházások egy részének már kész kellene lennie, vagy néhány hónapon belül át kellene adni őket, ezért a 24.hu újságírói a helyszínen, Pusztaottlakán nézték meg, hol tartanak az építkezések. Találtak egy elhagyatott, lezárt ipari parkot, noha ott számos nagyberuházás munkálatainak kellene lassan befejeződniük. A negyedmilliárdos kerékpáros központnál egy kapavágás sem történt, a 650 millió forintos vadasparkban néhány állat sütkérezik.

Megkeresték az államkincstárat a szóban forgó pályázatokkal kapcsolatos kérdéseikkel. Innen Pénzügyminisztériumhoz irányították őket, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy az érintett projektek részletes támogatási adatai megtalálhatóak a kormányzati pályázati portálon.