Sok munkája lesz a parlamentnek

Az Országgyűlés ötnapos ülést tart a következő két hétben. Terítékre kerül a munka törvénykönyvének módosítása is.
Domokos Erika, 2018. november 25. vasárnap, 20:48
Fotó: Pixabay

A házelnöknek a parlament honlapján elérhető napirendi javaslata szerint az ülés hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezeket az interpellációk ezúttal is két órában, az azonnali kérdések pedig hatvan percben követik.

Kedd reggel szintén napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, majd szavazásokat tartanak. A Ház összesen tizenhét előterjesztésről szavaz. Egyebek mellett ekkor dönthetnek a honvédek, valamint a rendvédelmi dolgozók túlórapénzeinek kifizethetőségéről, valamint a tavalyi költségvetés zárszámadásáról is.

A második ülésnap további részében tíz indítvány általános vitáját bonyolítják le. A képviselők így elmondhatják véleményüket például arról a kormánypárti kezdeményezésről, amely a munka törvénykönyvét módosítaná a hosszabb munkaidőkeret kialakíthatósága érdekében, továbbá értékelhetik a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács felállításának szándékát.

Szerdán további kilenc javaslat kerül terítékre. Általános vitát tartanak a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtésének biztosításáról, a 2021-re tervezett népszámlálásról, a kormányzati igazgatásról szóló törvényjavaslatról, a Hungary Helps Programról, valamint a magyar-székely összetartozás napjáról.

Csütörtökön mindössze hat előterjesztést kezdenek tárgyalni. Szó lesz a kormány legutóbb benyújtott energetikai, szociális és egészségügyi törvénymódosító javaslatairól.

A parlament soron következő ülése december 3-án, hétfőn, a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel zárul.

HOZZÁSZÓLÁSOK