Sok idős nem is tudja, mekkora veszélyben van

Sokan nem is gondolnák, hogy a temetőlátogatás mennyi veszélyt hordoz magában, különösen az idősekre nézve. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) most jó tanácsokkal lát el mindenkit.
Szász Péter, 2017. október 30. hétfő, 10:05
Fotó: Napi.hu

Már a temető megközelítése sem veszélytelen, hiszen ilyenkor megnövekszik az autósforgalom, ráadásul sokszor parkolóhelyből sincs elég.

Mivel korán sötétedik, a sírokat felkeresők ne induljanak el elemlámpa nélkül, ezzel az esésből származó sérülések esélye csökkenthető.

A temetők, sírok felkeresése sokaknak komoly fizikai erőpróbát, megterhelést jelent, ezért az alapbetegségben szenvedők, idős emberek lehetőleg vigyék magukkal rendszeresen, vagy szükség esetén szedett gyógyszereiket is.

Az idősek mellett a gyerekekre is oda kell figyelni, hiszen egy egy meglazult sírkő könnyen ledőlhet és akár halálos balesetet is okozhat.

Az Országos Mentőszolgálat - amelynek autói sokszor a buszsávban mentenek életet - az ünnepen is teljes kapacitással dolgozik, ami országosan egyidejűleg közel 1500 mentődolgozó, mentőápolók, mentőorvosok, mentőtisztek, mentőgépkocsi-vezetők, mentésirányítók szolgálatát jelenti.

HOZZÁSZÓLÁSOK