Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A leginkább ismert biztosítástípus a lakásbiztosítás, ezt követi az élet-, illetve a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás (kgfb). A nyugdíjbiztosításokat jellemzően az aktív korosztályok, a több biztosítással rendelkezők, a jobb anyagi helyzetűek, valamint a magasabban képzettek ismerik az átlagnál jobban. Ugyanakkor a lakosság csak kevesebb mint 40 százaléka hallott arról, hogy az állam adókedvezménnyel támogatja a nyugdíjbiztosításokat.

Az aktív korú lakosság valamivel több mint egytizede tartja valószínűnek, hogy pár éven belül nyugdíjbiztosítást köt, többségük havonta 10 ezer forint feletti összeget szánna erre a célra, harmaduk havi 10-20 ezer forintot, negyedük pedig több mint 20 ezer forintot. Azok, akiknek nincsenek ilyen terveik, főként a megtakarítások hiányára, illetve fizetési nehézségekre hivatkoztak.

A májusban végzett közvélemény-kutatásból kiderült továbbá, hogy a magyarok 83-85 százaléka terméktípustól függetlenül elégedett biztosítójával és a lakosság bizalma is nőtt a biztosítók iránt 2015 áprilisához képest. A kötelező gépjármű-biztosítással rendelkező lakosság 80-85 százaléka pozitívan nyilatkozott, közülük minden második megkérdezett kiválónak értékelte biztosítóját a kgfb-ügyekkel kapcsolatos eljárás, a kapcsolattartás módja és minősége alapján.