Sok nyugdíjas még nem kapta meg az Erzsébet-utalványát

Még 14 680 nyugdíjas nem kapta meg a karácsonyra járó tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt, többnyire a rossz címzés miatt - derült Fónagy János államtitkár válaszából, amelyet a szocialista Lukács Zoltán írásbeli kérdésére adott.
Inforádió, 2017. január 20. péntek, 19:47
Fotó: Napi.hu

Az államtitkár szerint az esetek egy része orvosolható, "az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Magyar Posta Zrt. folyamatosan egyeztet és mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintett nyugdíjasok is mielőbb megkapják a küldeményt".

Eddig 6097 küldeményt nem vettek át a címzettek, ezeket még 10 napig a postán elérhetők.

További 8583 fő esetében a cím nem azonosítható, a címzett ismeretlen vagy elköltözött, a nekik szánt küldemények ezért voltak kézbesíthetetlenek. Ez az érintettek mindössze 0,33 százaléka, ezért Fónagy János szerint a kézbesítés jól sikerült.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megfigyelt, 2017.01.21 12:31

A kormányon lévő CSÜRHE a BÖZSI utalványt már a 2018-as választási kampánynak szánta , azért küldött még közel 100 millióért kísérő levelet. Amennyiben nem így lenne akkor a nyugdíjat növelte volna mindenkinek 10 000 ft-al ,a fölösleges pénz-szórásnak nagy mesterei , sikeresen hülyének nézik a lakosságot . Magas szinten lopnak-csalnak-hazudnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html