Sok sofőr bedől ennek - rengeteg a baleset

Hamis biztonságérzetet adnak a gyorsforgalmi utak – az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő szerint az emberi gondatlanság mellett legtöbbször ez az oka a magas baleseti statisztikának.
Domokos László, 2017. szeptember 7. csütörtök, 19:44
Fotó: Napi.hu

Hajas József igazságügyi gépjármű szakértő szerint bár a gyorsforgalmi utak biztonságosabbak a kétszer egysávos útnál, de ezen utakon jellemzőbb a sebességátlépés, vagy a nem biztonságos előzés, gyakran ezekből lesz a baleset - írta a portál.

A 4-es úton csütörtök reggel is történt egy súlyos baleset, de az M0-ás régi szakaszán ugyancsak az autósok nem megfelelő viselkedése okozza legtöbbször a bajt, ahogyan arra már sokszor volt példa. Hajas szerint az M2-es út is nagyon veszélyes, amelynek bővítése áprilisban megkezdődött, a beruházás befejezése 2019-re várható.

Autópályává alakítják a tervek szerint a szintén balesetveszélyes M15-öst is. Erről a héten döntöttek - mondta Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

A hazai úthálózat fejlettsége ugyanakkor még mindig csak felzárkózóban van az európai középmezőnybe a gyorsforgalmi úthálózat kiépítettsége szempontjából is, sok település pedig csak felújításra váró autóúton közelíthető meg.

A közlekedésbiztonsági szakértők a gyorsforgalmi utakon továbbra is fokozott elővigyázatosságra intik a sofőröket.

HOZZÁSZÓLÁSOK