Sok száz diákot várnak hétfőn a HaHa-sok

Ötszáznál több érdeklődő jelezte részvételi szándékát a Hallgatói Hálózat ELTE BTK mai 16 órai egyetemi fórumára.
Tóth Kata, 2013. január 7. hétfő, 07:30
Fotó: Napi.hu

A résztvevők az egész országból érkeznek: a pécsi, debreceni, szegedi, győri és kecskeméti HaHa-sejtek delegáltjai fel is szólalnak a plénum előtt. A HaHa ELTE BTK egy tagja mellett az Oktatói Hálózat képviseletében Gács Anna beszél majd a fórum elején. A rendezvényre meghívott négy politikus - Orbán Viktor, Balog Zoltán, Hoffmann Rózsa és Maruzsa Zoltán - közül eddig egyedül Maruzsától érkezett válasz. Levelében jelezte, hogy helyettes államtitkárként nem áll módjában a hivatalos tárgyalópartnereken kívül más szervezetekkel egyeztetni. A HaHa hangsúlyozza, hogy a mai fórum nem állítható egyetlen szervezet mögé, az a felsőoktatás működésének folyamatos ellehetetlenítése ellen tenni kívánók független fóruma. Úgy gondolják, hogy a felsőoktatási ügyekben érintett döntéshozóknak nem csak módjában állna, de kötelessége lenne ellátogatnia egy ilyen fórumra, ezért továbbra is várják Orbán Viktort, Hoffmann Rózsát és Balog Zoltánt, hogy a diákok előtt fejthessék ki álláspontjukat.

A HaHa honlapján olvasható, egyik fő követelésük, hogy a követelik a hallgatói szerződés intézményének eltörlését, és a már megkötött szerződések megsemmisítését. A fórum úgy véli, a közvélemény egy része értetlenül áll ez előtt a követelés előtt, "ami részben érthető". Érthető ugyanis az elvárás, hogy az itthon, magas költséggel (vagy ahogy "populista" módon szokták még emlegetni: az adófizetők pénzén) képzett diplomás szakembereink ne hagyják el az országot rögtön azután, hogy kifordulnak az egyetem főbejáratán friss tintától fénylő oklevéllel a kezükben. A kormány egyik legnagyobb bűne, hogy elültette az itthonról szinte szökni igyekvő, gonosz, pénz- és karrieréhes, de amúgy tanulni lusta, szabad- és munkaidejében pedig romkocsmák félhomályában ücsörgő egyetemista képét a köztudatban, így próbálva szembefordítani egy egész társadalmat a saját leendő értelmiségével. A hallgatói szerződés ezt a bizalmatlanságot szentesíti, és azelőtt próbál büntetni, mielőtt a bűntettre magára sor került volna. Nem nehéz belátni, hogy egy ilyen bizalmatlanságból fakadó meghasonlás mennyire káros a társadalom egészére nézve" - olvasható a honlapon.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

USE, 2013.01.09 21:30

...vajon a magyar-román meccsen lesz több szurkoló a tiltás ellenére vagy a romkocsmásék rendeznek nagyobb felfordulást a városban?...
Hajrá Magyarország!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

USE, 2013.01.08 18:27

@ZalanIvan: ...bizony-bizony a tényekkel nem is érdemes vitatkozni.
Mi az én privigéliumom? ...a munka és a tanulás a felelős gyermeknevelés a tudatos élet ahol jobb Önöket kizárni az életünkből amennyire csak lehetséges. Mi boldogok vagyunk maguk nélkül. Önök csak áldozzanak tovább a pénz istenének...megérdemlik!
Régen hallottam gewinnerről biztos a forex templomban mutat be áldozatot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ZalanIvan, 2013.01.08 17:50

@USE: Sem időm, sem energiám - majd megteszi más szerintem - vitatkozni Önnel. Világképe sajátos, elvakultsága "példamutató", kapott privilégiumaira érzékeny.
Írásait olvasva azaz érzésem támad gyakran, mint, ha valami elszigetelt, mindentől és mindenkitől érzéketlen világot húzott volna maga köré. Ilyen emberrel viszont nehéz érdemben kommunikálni. Én nem is próbálkozom többet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.01.08 17:29

@Blama: Igen ez a 2 ország része a háttérhatalomnak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

USE, 2013.01.08 13:38

@ZalanIvan:

Pontosan a rossz megoldásokat sorolja.
A Medgyessy féle csomag nem hitelből volt megoldva.
Vagy azóta is hiteleket veszünk fel rá, hiszen azóta még ezek a bérek is bőven a duplájára emelkedtek?...Medgyessy az inflációt 9,8%-al vette át és megbuktatásakor 4%-on állt az államháztartási gdp arányos hiányt 9,8%-ról 6,4%-ra tornázta le. Akkora privatizációs bevételek pedig már nem voltak, hogy ezt a bértömeget ki tudták volna pótolni belőle.
És emlékezzünk régebbre:
Az I. Orbán Kormány 1999-2001-ig három lépcsőben 19,600 ft-ról 50,000 ft-ra emelte a minimálbért.

Mindkettő intézkedés szép példája arra Friedmanni elméletre, hogy a pénzkiáramlásnak szorosan kell kapcsolódnia a GDP alakulásához, és a bérjövedelmeken keresztül kell megvalósulnia, nem közvetlenül a vállalkozói oldalon keresztül, pl. adócsökkentés révén.

Közben persze az elavult gdp helyett más mérőszámot is behelyettesíthetnénk, ha lenne (lenne csak megszokták a laikusok nehéz kivonni a közforgalomból), de a lényeg az maradna.
...
Az elbocsájtásokat nem szabad központilag gátolni.
Ez a lényeg: a piaci elvárásoknak megfelelő szakemberekre van szükség piaci áron!
Igen: növelni fogja a munkanélküliséget kezdetben.
Ez jó!!!
Miért?...mert a kádár kolbászon felnőttek és magyabálint alatt tanultak szembesülnek a világgal. Nem az ingyenélés lesz az etalon, hanem a piaci elvárásoknak megfelelő szintű munka és tanulás.
Kezdetben elhúznak a bérrabszolgatartó multik és az adócsaló kkv-k.
A szakképzett és munkabíró dolgozónak nincs félnivalója. Végre annyit keres amit érdemel. El kezdhet fogyasztani érdemei szerint ami növeli gazdaság termelőkapacitásit és megnövekedett adó és járulékterhei az állami adóbevételeket.
Cserébe a "vesztesek" élhetnek a megérdemelt 47,000 ft-ból...vagy elkezdhet tanulni és a megnövekedett fogyasztási igényekre létrejött kisegítői helyeken segédmunkásként dolgozni.

Sok vesztes lenne aki szavazóképes. Sok a romkocsmás, segélyes, eltartott...
Tőlük retteg az ország!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html