Sok százmilliót csatornáz át a magyar kormány Szerbiába

A magyar-szerb kétoldalú gazdasági és technikai segítségnyújtásról szóló megállapodás végrehajtásának előkészítésére 1 milliárd 616 millió forintot irányzott elő a kormány, az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. A pénz nagyobb része a szerbiai infrastruktúra projekt előkészítésére fordítható.
Németh Géza, 2019. március 13. szerda, 06:20
Fotó: Reuters

A Magyarország és a Szerb Köztársaság között - az 2018. február 9-i kormányzati csúcs alkalmával - aláírásra került a kétoldalú gazdasági és technikai segítségnyújtásról szóló megállapodás. Ennek végrehajtására a külgazdasági és külügyminiszternek egy független szervezetet, mint irányító hatóságot kell kijelölnie, azonnal.

A kormány egyúttal a megállapodás idei végrehajtására 1 milliárd 616 millió forintot irányzott elő úgy, hogy ebből 129 millió forint az irányító hatóság működtetésére használható fel. A nagyobb rész - 1 milliárd 487 millió forint - pedig a szerbiai infrastruktúra projekt előkészítésére fordítható.

A kormány egyúttal felhívta  a külgazdasági és külügyminisztert, hogy - a pénzügyminiszter bevonásával - kezdje meg a diplomáciai egyeztetéseket Montenegró, Észak-Macedónia és Albánia kormányaival egy, a Szerbiával kötött megállapodáshoz hasonló keretegyezmény aláírásáról. Ennek a határideje ez év utolsó napja.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2019.03.14 12:41

Büszke vagyok Magyarországra: mi lettünk az EU legrosszabb helyzetben lévő országai
közül Joe bácsi. Nem korlátozza nagyszerű kormányzatunkat a jelentős számú, szegénységi küszöb alatt élő honfitársunk abban, hogy - túllépve az ilyen nulla jelentőségű demagógián - az igazán rászorult országokba (Uganda, Angola, Szerbia, stb.) szórja el a magyar adófizetők pénzét.
De, lehet, hogy csak tájékozatlan vagyok: talán már elkészült a választási törvény módosítása, miszerint a segélyezett országok polgárai - bármilyen formátumú, hitelességű - levélben leadhatják szavazataikat a magyar választásokon. Így, persze, értenék mindent, hisz akkor az egész egy jól bevált gyakorlat konzekvens folytatása.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html