Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tüntetéshullám-sorozatot már szombaton megnyitja a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), amely a fővárosban, az Erzsébet térre szervez 17 órától "Össznemzeti kormány- ellenzék- és népleváltó bulit".

A sor vasárnap vidéki tüntetéssel folytatódik: Pécsett a Széchenyi téren 18 órakor kezdődik a "Kijózanodás napja" címmel meghirdetett esemény. Székesfehérváron is rendeznek vasárnap tüntetést 18 órától az országalmánál Tüntetés a demokráciáért címmel.

Az új Országgyűlés alakuló ülése miatt elrendelt biztonsági intézkedés, vagyis a teljes Kossuth tér hétfői lezárását megelőzve, már vasárnap civil blokád szerveződik. A szervezők célja megakadályozni, hogy a képviselők és az új kormánytagok bejussanak az épületbe - írta a portál.

Ugyancsak a Kossuth tér lezárása ellen tiltakozóknak szól egy másik Kossuth téri esemény is - itt a szervezők hétfőn 17 órára hirdettek gyülekezőt a József Attila szoborhoz.

Szintén a tér lezárása ellen tiltakoznak az Élőláncot a Parlament köré! címmel hétfőn 18 órára a Kossuth térre meghirdetett akció szervezői.

Némiképp kilóg a tüntetések sorából a Civil Ellenzék és Civil Ellenzéki Kerekasztal hétfőre hirdetett vonulásos demonstrációja, melynek címe: Diktatúrában az ellenzéknek az utcán a helye! Ugyancsak ők szerveztek keddre, már az alakuló parlamenti ülés napjára, 10 órára a Kossuth térre egy másik tüntetést, Nem akarjuk ezt a parlamentet és kormányt! címmel.

Kedden 10-től 23 óráig hirdetettek a Kossuth térbe torkolló Alkotmány utcába egy újabb demonstrációt A Népszuverenitás mozgalom és az Alkotmányos Ellenállás civil mozgalom.

A Jobbik kedden este Miskolcon is rendez egy tüntetést, illetve Budapesten is a Kossuth térhez vonulásra buzdítja híveit.

A legnagyobb érdeklődés a kedd esti nagy civil tüntetés iránt mutatkozik: a Mi vagyunk a többség - tüntetés a demokráciáért 3.0 címmel kedden este 18 órára a Kossuth térhez meghirdetett demonstráció iránt a Facebook-visszajelzések alapján 25 ezren érdeklődnek.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna.